Opgestapte Slutsky blijft nog even in Arnhem | Voetbal – Telegraaf.nl

Opgestapte Slutsky blijft nog even in Arnhem | Voetbal - Telegraaf.nl
Slutsky neemt kort na dramatisch bezoek aan Heerenveen afscheid van Vitesse
Leonid Slutsky stapt na zijn verrassende besluit om per direct te stoppen als hoofdtrainer van Vitesse nog niet direct op het vliegtuig naar Moskou, waar hij woont. Met de Arnhemse club verloor de Rus vrijdagavond voor de vijfde keer op rij en daarop legde hij zijn taken als coach neer.

Begin december reist een groep kinderen van de Leonid Slutsky Academy uit Volgograd naar Nederland om wedstrijden af te werken tegen leeftijdsgenoten van Vitesse, Excelsior en De Graafschap. Dat bezoek wil Slutsky begeleiden. De 48-jarige Rus wist gisteravond overigens niet te vertellen wat er gaat met zijn assistenten Vasily en Alexy Berezutski en Oleg Yarovinskiy gaat gebeuren. Ik heb het er nog niet met hen over gehad. Zij moeten zelf bepalen wat ze doen.

Mijn NU.nl Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Cultuur en Media Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Mijn NU.nl Voetbal Champions League Formule 1 GP-spel Wielrennen Meer Sport Voorpagina Net binnen Meest gelezen Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Achtergronden Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Beurs Aandelen Vacatures Verkeer Sport Voetbal Champions League Formule 1 GP-spel Schaatsen Voetbal scores Tech Games Reviews Achtergrond Cultuur en Media Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap TV gids Overig Dieren Eten en drinken Festival Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Tickets Uit Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Midden-Zeeland Rotterdam Utrecht West-Brabant Adverteren NUfolder Shop Vacature Hallo! Je browser is verouderd. Daarom werken bepaalde elementen van NU.nl mogelijk niet goed. Upgrade je browser via Instellingen. NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Verder gaf Slutsky vrijdagavond na het verlies (3-2) tegen sc Heerenveen aan dat hij nog geen contact had opgenomen met clubeigenaar Valeri Oyf. Maar mijn beslissing staat vast en is onomkeerbaar.

Slutsky informeerde zijn spelers direct na de wedstrijd in Heerenveen over zijn vertrek. “Dat was de vervelendste minuut uit mijn leven. Ik heb dit niet na het duel van vandaag besloten, het was een proces. Zo is het leven; een maand geleden stonden we nog heel hoog en was ik de held.”

Vitesse-trainer Slutsky stapt op na vijfde competitienederlaag op rij

Vitesse werd vrijdagavond overvallen door het besluit van Slutsky en kwam later met een summier persbericht, waarin de Gelderse club aangeeft zich te beraden op de ontstane situatie. Een voor de hand liggende optie is om Edward Sturing als interim-trainer aan te stellen. De clubman was dit al meerdere keren, onder andere na het ontslag van Henk Fraser twee seizoenen geleden.

“Ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn carrière, vijf nederlagen op rij. Ik heb er hard aan gewerkt om het om te draaien, maar ik kan niet alleen aan mezelf denken. Het gaat om de club en de fans. Ik zal Nederland missen, want het was geweldig hier.”

Vitesse-trainer Leonid Slutsky trekt zijn conclusies na de 3-2 nederlaag bij sc Heerenveen. De Rus neemt per direct ontslag, maakte hij kort na de wedstrijd bekend.

Slutsky tekende in maart 2018 een contract voor twee seizoenen bij Vitesse. Vorig seizoen leidde de oud-coach van onder meer CSKA Moskou, Hull City en het Russische elftal de Arnhemmers naar de vijfde plek in de Eredivisie.

De Arnhemmers namen in het Abe Lenstra Stadion een 0-2 voorsprong, maar leden alsnog hun vijfde Eredivisie-nederlaag op rij. Slutsky heeft de beslissing in hetbelang van de club genomen, liet hij weten in gesprek met onder meer FOX Sports. “Het is een fantastische tijd, maar ook aan een fantastische tijd komt een einde. Ik wil iedereen bij Vitesse bedanken.”

De ex-bondscoach van Rusland heeft naar eigen zeggen alles eraan gedaan om het tij te keren bij Vitesse, maar kwam tot de conclusie dat hij niet daartoe in staat was. “Als ik de situatie niet om kan draaien, kan iemand anders dat misschien wel. Ik zal iedereen hier missen.”

“In deze situatie moet je stoppen als trainer. Misschien kan iemand anders deze situatie wel veranderen, want het seizoen is nog niet voorbij”, verklaarde Slutsky zijn besluit voor de camera van FOX Sports.

Slutsky was aan zijn tweede seizoen in de Eredivisie bezig. Vorig seizoen leidde hij Vitesse naar de vijfde plek in de Eredivise, maar werd er in de finale van de play-offs verloren van FC Utrecht.

12 Trainer Leonid Slutsky is vrijdag opgestapt bij Vitesse. De 48-jarige Rus nam zijn besluit direct na de pijnlijke nederlaag tegen sc Heerenveen (3-2), het vijfde competitieverlies op rij van zijn ploeg.