TT SpeedWorld komt met eigen plan voor Assen-Zuid

TT SpeedWorld komt met eigen plan voor Assen-Zuid
Ondernemers presenteren TT SpeedWorld: elektrisch racen, grote kartbaan, indoor racing en TT Hotel
Een aantal Drentse ondernemers heeft plannen voor een attractiepark bij het TT Circuit in Assen. De voorlopige naam is TT SpeedWorld.

In het attractiepark moet onder meer de grootste kartbaan van de wereld worden aangelegd. Ook elektronisch racen, een kombaan voor racen op fietsen en een TT Hotel maken onderdeel uit van het plan.

En Gerard de Boer, campagneleider van TopDutch. ‘Mensen associëren de Formule 1 vaak met milieuvervuiling. Echter, alle innovaties om auto’s efficiënter te maken, komen voort uit de Formule 1. Bij de Formule 1 wordt die kennis toegepast om met zo weinig mogelijk brandstof en gewicht zo snel mogelijk te kunnen rijden, en de auto-industrie past deze kennis toe om onze auto’s schoner te maken. De Formule 1 heeft elektrisch rijden al omarmd, omdat het sneller en efficiënter is dan benzine. Ook de autosport gaat vergroenen, kijk naar de Electric GT die op TT Assen binnenkort losgaat.

“We zijn heel enthousiast geworden van de mogelijke komst van de Formule 1 Dutch Grand Prix’, zegt initiatiefnemer Henk Ziengs uit Assen tegen RTV Drenthe.

Initiatiefnemer Henk Ziengs: ‘We zijn heel enthousiast geworden van de mogelijke komst van de Formule 1 Dutch Grand Prix. Daar staan wij  vol achter. Het heeft ons geïnspireerd om verder te denken wat Assen de wereld te bieden heeft rond snelheid en amusement. Het zou zonde zijn als de Formule1 maar een paar dagen per jaar publiek oplevert. Het TT SpeedWorld attractiepark zal onze regio structureel toerisme opleveren.’

De initiatiefnemers zeggen dat het binnenhalen van de Formule1 echter niet het doel is. ‘Maar het ontwikkelen van dit park kan de keuze daarvoor wel stimuleren’, aldus Ziengs.

Drenthe, zo zeggen de planmakers, mist een dag-attractie. Zij hebben berekend dat het TT SpeedWorld themapark structureel twee tot drie miljoen bezoekers per jaar kan trekken. ‘Gewone attractieparken hebben een achterland van zo’n 200 kilometer omtrek. Voor Formule 1 racing en een racing attractiepark is het achterland zo’n 5 tot wel 8 uur rijden, dus is er een veel groter potentieel publiek.’

‘Het zou zonde zijn als de Formule1 maar een paar dagen per jaar publiek oplevert. TT SpeedWorld zal onze regio structureel toerisme opleveren.’

‘Snelheid gaat niet alleen om vier wielen, we willen ook de link naar fietsen, e-bikes en elektrisch motorracen maken. Drenthe wordt de groenste provincie voor alles met twee en vier wielen. De plannen voor de ski-helling sluiten perfect aan: ook dat is snelheid. TT staat voor Tourist Trophy, het wordt tijd om ons echt op toerisme te gaan richten,’ meent Lammert de Wit van TT Plaza.

‘Het TT SpeedWorld-themapark kan structureel twee tot drie miljoen bezoekers per jaar trekken’, zegt voorzitter Gerard Kremer van MKB Noord.

‘Gewone attractieparken hebben een achterland van zo’n tweehonderd kilometer omtrek. Voor Formule 1-racing en een racing-attractiepark is het achterland zo’n vijf tot wel acht uur rijden, dus is er een veel groter potentieel publiek.’

Het TT Circuit heeft twaalf racing-dagen, vanwege de geluidsbelasting. Elektrisch rijden is supersnel en stil, aldus de initiatiefnemers. Elektrisch en op waterstof rijden en racen is volgens hen bovendien duurzaam en dit vinden zij het moment om 365 dagen per jaar publiek te trekken met zelf racen op een elektrisch en duurzaam attractiepark en mooie races op het circuit.

Hoeveel er in de plannen voor TT SpeedWorld wordt geïnvesteerd, is nog onduidelijk.

Dick Huisman, opleidingsmanager van het TT Circuit zegt dat ook het onderwijs enthousiast is over de plannen. ‘TU Delft, TU Twente en de RuG zijn bijvoorbeeld bezig met onderzoek naar elektrische en waterstofsystemen. TT SpeedWorld kan met onder andere kartbanen en het TT Instituut Drenthe college de nieuwe Max Verstappens en autotechnici opleiden.’

De initiatiefnemers van TT SpeedWorld tekenden woensdagmiddag om uiteenlopende redenen niet de overeenkomst met de gemeente Assen om 185 miljoen te investeren in de Toeristische Zone Assen-Zuid.

Paul Harms van Mobility Service Nederland wijst erop dat de auto-industrie een enorme omslag naar duurzaam rijden maakt. ‘Er wordt geïnvesteerd in innovatie en testen. TT SpeedWorld is de perfecte plek om te ontwikkelen, en om zich te vestigen met innovatiewerkplaatsen en experience centers, want showrooms hebben hun beste tijd gehad.’

– TT-circuit van Assen maakt kans op Formule 1-race- ‘TT Circuit Assen moet zich sterk maken voor komst Formule 1’

De ondernemers die afhaakten voor TT World presenteerden woensdagavond een eigen plan: TT SpeedWorld.

TT SpeedWorld biedt elektrisch racen, de grootste kartbaan van de wereld, een kombaan voor racen op fietsen, elektrische bikes, indoor racing voor jong en oud een TT Hotel. Het plan is opgezet door een aantal Drentse ondernemers onder wie Henk Ziengs uit Assen (van Re-Z en het TT Hotel) en TT Plaza.

Zij waren vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de Toeristisch Recreatie Zone bij het TT Circuit, maar haakten op het laatste moment af. Zij tekenden gistermiddag in Assen dan ook niet het gezamenlijke ontwikkelingsplan voor Assen-Zuid met onder meer IceWorld en OutleTT.

De initiatiefnemers zeggen enthousiast te zijn geworden door de mogelijke komst van de Formule 1 Dutch Grand Prix naar Assen. ,,Het TT SpeedWorld attractiepark zal onze regio structureel toerisme opleveren.”, zegt initiatiefnemer Henk Ziengs. ,,Elektrisch rijden is supersnel en stil, daardoor kunnen we 365 dagen per jaar racen op een elektrisch en duurzaam attractiepark en mooie races op het circuit.’’

Verslaggever in Assen met als speciale aandachtsgebieden sport en economie. Tevens Drents landbouwspecialist.


Assen at Twitter: