Assen: Zandvoort heeft koppositie Formule 1 in handen

Assen: Zandvoort heeft koppositie Formule 1 in handen
Van Oranje erkent: Mediastorm niet ongunstig voor ontwikkelingen
8 november 2018 – Het circuit van Zandvoort heeft momenteel de beste papieren om in 2020 een Formule 1-race te organiseren. Dat erkent Arjan Bos, voorzitter van het TT Circuit in Assen. Hij is er na signalen van de FOM ook heilig van overtuigd dat Nederland in 2020 een plek op de kalender krijgt.”Als Zandvoort het niet lukt, zitten wij op het vinkentouw”, zegt Bos tegenover Dagblad van het Noorden. Hij wijst hiermee voor het eerst op een duidelijke hiërarchie tussen beide banen: Zandvoort staat op pole, Assen is weliswaar zeer geschikt maar moet de concurrentie in eigen land ogenschijnlijk voorlaten. Volgens de voorman van de Asser baan heeft de historie van Zandvoort daarin een grote rol gespeeld. “We hebben onderschat dat nostalgie zo zwaar zou wegen”, wijst Bos op het Formule 1-verleden van het circuit in de duinen.De woorden van Bos worden kracht bijgezet door Jos Vaessen, boegbeeld van de The Netherlands Grand Prix Foundation. “Ik denk nu dat die brief van de FOM er wel is. Zandvoort heeft een voorsprong”, erkent hij. Desalniettemin is dit besef voor Assen nog geen aanleiding om de handdoek in de ring te gooien. Sterker nog, de baan wordt eind 2019 F1-klaar gemaakt en de promotors blijven keihard werken om de koningsklasse alsnog naar Drenthe te lokken. “We moeten niet in paniek raken. We blijven overleggen met de FOM en de andere instanties voor de Formule 1”, vult Bos aan. Volgens hem moet er in Zandvoort nog altijd veel gebeuren om de faciliteiten en infrastructuur Formule 1-waardig te krijgen en is zijn baan daardoor niet kansloos. “In Assen is dat al voor elkaar”, schets hij het onderlinge verschil.Bos en Vaessen willen dan ook doorgaan op de ingeslagen weg. Die route stelt het TT Circuit in staat om in te springen als Zandvoort het geheel – om wat voor reden dan ook – niet voor elkaar krijgt. Bij het circuit van prins Bernhard Jr. lijkt het financiële plaatje nog het voornaamste obstakel te zijn. Het is volgens Bos exact de reden dat hij als een volleerd zakenman de publiciteit zocht na De Telegraaf-publicatie. “Hij deed dat om geld los te krijgen. Heel slim.” Van Oranje erkende vorige week al exclusief tegenover Motorsport.com dat geld inderdaad een uitdaging blijft, maar liet ook meteen optekenen hoopvol gestemd te zijn. “Er moet nog een heleboel gebeuren, maar het belangrijkste is dat de mogelijkheid er nu is. Als we dit als BV Nederland willen, dan moeten we onze schouders eronder zetten.”Kan een nieuwe F1 Grand Prix in Zandvoort een succesverhaal worden? Tom Coronel denkt van wel!

Bernhard van Oranje heeft ontkent dat hijzelf de media opgezocht heeft met het verhaal dat de Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort nabij is. De Prins is echter de eerste om toe te geven dat de mediastorm niet ongelegen komt.

Circuit Zandvoort geniet volgens de FOM de voorkeur als het aankomt op het organiseren van een Nederlandse Grand Prix, maar dat weerhoudt het TT Circuit in Assen er niet van om zich extra in de kijker te spelen bij het management van de Formule 1. In gesprek met RTV Drenthe geeft Bos aan dat er binnenkort aan de hand van de aanwijzingen vanuit de FIA aanpassingen worden verricht aan het circuit. “We willen sowieso een Formule 1-licentie aanvragen en daarvoor hebben we de zogenaamde Grade One status nodig. Daar moeten we wat kleine aanpassingen voor doen,” aldus Bos, die verklaart dat het eind volgend jaar gaat gebeuren.

De FOM (Formula One Management, red.) wil niet dat besprekingen in de media uitgemeten worden, heldert de eigenaar van het circuit in de duinen op tegenover Racingnews365.nl. Wij zoeken als Circuit Zandvoort zelf de media niet op, maar als een krant een artikel schrijft met informatie die zij vanuit de sport zelf hebben, kunnen het echter ook niet ontkennen.

Concrete veranderingen aan de lay-out van het circuit blijven voorlopig overigens nog uit, omdat het nog niet zeker is dat die in de toekomst nog nodig zijn voor de Formule 1. Onder andere het lange Veenslang-gedeelte van het circuit zou verlengd moeten worden voor een eventuele DRS-zone, maar daarover houdt Bos nog contact met FIA-functionaris Charlie Whiting: “We hebben de toezegging van Whiting dat hij hoe dan ook nog een keer langskomt om deze plannen met ons door te nemen.”

Van Oranje ontkent echter ook niet dat de mediastorm van de afgelopen dagen hem geen windeieren heeft gelegd. Nee, dat niet, nee, zegt de Prins. Wij koesteren geen wrok tegen de media die het verhaal hebben gepubliceerd. Het mooie is dat een aantal bedrijven ons heeft benaderd die we hiervoor helemaal niet kenden. Dus ja, dat zijn wel positieve zaken.

Sinds vorige week lijkt Circuit Zandvoort op pole position te staan als het gaat om het binnenhalen van een eventuele Grand Prix van Nederland. Dat betekent echter niet dat men in Assen gas terugneemt. Sterker zelfs: circuitvoorzitter Arjan Bos geeft aan dat er flink geïnvesteerd gaat worden in aanpassingen aan het circuit die nodig zijn om een licentie van de Formule 1 te bemachtigen.

Volgens berichten heeft de directie van Circuit Zandvoort vier maanden de tijd om een begroting van veertig miljoen euro sluitend te maken om het Formule 1-contract veilig te stellen. Bierbrouwer Heineken heeft al aangegeven open te staan voor een participatie.