De Formule 1 laat Zandvoort en Assen tegen elkaar opboksen voor een hogere …

De Formule 1 laat Zandvoort en Assen tegen elkaar opboksen voor een hogere ...
Assen gelooft nog steeds: Wij hebben het geld al liggen, Zandvoort niet
Vanuit alle hoeken laait de geruchtenstorm steeds meer op. Zandvoort zal in 2020 de Grand Prix van Nederland organiseren, althans dat beweren alle bronnen. Assen geloofde hier niet in, maar ook de grootste concurrent van Zandvoort komt nu terug op de eerdere reacties. ‘’Het lijkt er op dat die brief aan Zandvoort echt bestaat. Dat neemt echter niet weg da wij op het vinkentouw zitten, voor als het niet lukt bij Zandvoort’’, zegt Jos Vaessen tegen het Algemeen Dagblad. Voorzitter Arjan Bos van de stichting Circuit van Drenthe heeft nog alle hoop en verwacht zelfs dat er over twee jaar Formule 1-wagens op zijn circuit rijden.

‘’De paniek is helemaal niet nodig. We gaan eerst eens even kijken wat de situatie is en daarvoor zullen we ook in contact blijven met de FOM. Bij Zandvoort zal nog heel veel rondom het circuit moeten worden geïnvesteerd, om de Grand Prix daar echt te krijgen. Dat is bij ons niet het geval, al zullen wij nog wel enkele aanpassingen moeten doen aan het circuit.’’

Voor meer informatie, klik dan hier en kijk hier voor ons privacy statement en hier voor het privacy statement van TMG.

‘’Wij hebben echter al de garantstelling van sponsors, om 20 miljoen te investeren in de Grand Prix van Assen. Aan het eind van dit seizoen maken wij de baan Formule 1-klaar, dus dan is er niks meer dat een Formule 1 op dit circuit in de weg zou kunnen staan’’, besluit Bos tegen het Dagblad van het Noorden.

8 november 2018 – Het circuit van Zandvoort heeft momenteel de beste papieren om in 2020 een Formule 1-race te organiseren. Dat erkent Arjan Bos, voorzitter van het TT Circuit in Assen. Hij is er na signalen van de FOM ook heilig van overtuigd dat Nederland in 2020 een plek op de kalender krijgt.”Als Zandvoort het niet lukt, zitten wij op het vinkentouw”, zegt Bos tegenover Dagblad van het Noorden. Hij wijst hiermee voor het eerst op een duidelijke hiërarchie tussen beide banen: Zandvoort staat op pole, Assen is weliswaar zeer geschikt maar moet de concurrentie in eigen land ogenschijnlijk voorlaten. Volgens de voorman van de Asser baan heeft de historie van Zandvoort daarin een grote rol gespeeld. “We hebben onderschat dat nostalgie zo zwaar zou wegen”, wijst Bos op het Formule 1-verleden van het circuit in de duinen.De woorden van Bos worden kracht bijgezet door Jos Vaessen, boegbeeld van de The Netherlands Grand Prix Foundation. “Ik denk nu dat die brief van de FOM er wel is. Zandvoort heeft een voorsprong”, erkent hij. Desalniettemin is dit besef voor Assen nog geen aanleiding om de handdoek in de ring te gooien. Sterker nog, de baan wordt eind 2019 F1-klaar gemaakt en de promotors blijven keihard werken om de koningsklasse alsnog naar Drenthe te lokken. “We moeten niet in paniek raken. We blijven overleggen met de FOM en de andere instanties voor de Formule 1”, vult Bos aan. Volgens hem moet er in Zandvoort nog altijd veel gebeuren om de faciliteiten en infrastructuur Formule 1-waardig te krijgen en is zijn baan daardoor niet kansloos. “In Assen is dat al voor elkaar”, schets hij het onderlinge verschil.Bos en Vaessen willen dan ook doorgaan op de ingeslagen weg. Die route stelt het TT Circuit in staat om in te springen als Zandvoort het geheel – om wat voor reden dan ook – niet voor elkaar krijgt. Bij het circuit van prins Bernhard Jr. lijkt het financiële plaatje nog het voornaamste obstakel te zijn. Het is volgens Bos exact de reden dat hij als een volleerd zakenman de publiciteit zocht na De Telegraaf-publicatie. “Hij deed dat om geld los te krijgen. Heel slim.” Van Oranje erkende vorige week al exclusief tegenover Motorsport.com dat geld inderdaad een uitdaging blijft, maar liet ook meteen optekenen hoopvol gestemd te zijn. “Er moet nog een heleboel gebeuren, maar het belangrijkste is dat de mogelijkheid er nu is. Als we dit als BV Nederland willen, dan moeten we onze schouders eronder zetten.”Kan een nieuwe F1 Grand Prix in Zandvoort een succesverhaal worden? Tom Coronel denkt van wel!