F1-team Renault komt naar Assen | Autosport – Telegraaf.nl

F1-team Renault komt naar Assen | Autosport - Telegraaf.nl
Renault verzorgt F1-demos tijdens Gamma Racing Day 2019
Het Formule 1-team van Renault keert terug naar het TT Circuit van Assen. Op 17 en 18 augustus geeft de Franse renstal opnieuw een demonstratie tijdens de GAMMA Racing Day.

Renault reisde de afgelopen jaren vaker af naar Drenthe. Zo reed in 2017 Nico Hülkenberg enkele rondjes en kwam vorig seizoen Carlos Sainz naar Nederland.

Op 17 en 18 Augustus vindt de Gamma Racing Day plaats en wel op het TT circuit van Assen. Hoewel er nog veel onduidelijkheid is en er nog veel gediscussieerd wordt over de plek van de eventuele Nederlandse GP in 2020, zorgt Assen ondertussen gewoon voor F1-vermaak op een andere manier. Het Formule 1-team van Renault zal in de zomermaand namelijk aanwezig zijn bij het evenement. Het Renault team was al vaker te aanschouwen op Nederlandse bodem, met onder andere Nico Hülkenberg en Carlos Sainz. Welke coureur er dit jaar te zien is, wordt volgende maand pas duidelijk gemaakt meldt de Telegraaf.  Dezelfde krant sprak de organisator van het evenement, Lee van Dam.

Het is nog niet duidelijk welke coureurs dit keer naar Drenthe komen. Dat wordt volgende maand bekendgemaakt. Naast Hülkenberg komt ook Daniel Ricciardo dit seizoen uit voor Renault.

We zijn bijzonder content dat we zo vroeg in het jaar al de aanwezigheid van Renault kunnen bevestigen, aldus organisator Lee van Dam. Het organiseren van een Formule 1-demonstratie is vrij gecompliceerd, maar met de hulp van onze evenementpartners is het weer gelukt om een F1-team naar Assen te krijgen. Ook de recent opgerichte Businessclub Grand Prix Assen heeft besloten een bijdrage te leveren in de kosten van de Renault F1-demonstratie.

Fans kunnen gratis naar Assen komen. Van Dam: Tegen iedereen die zich afvraagt hoe het mogelijk is dit gratis toegankelijk te maken zou ik willen zeggen dat we met zn allen daarvoor onze evenementpartners, adverteerders en deelnemers aan het evenement mogen bedanken.

De kans is aanwezig dat de Formule 1 in 2020 daadwerkelijk terugkeert naar Nederland. Zandvoort heeft de beste papieren om de Dutch GP te organiseren, al maakt Assen naar eigen zeggen ook nog een kans als het Noord-Hollandse circuit afvalt.

16 mrt.Veelbesproken ex-prof maakt wereldgoal15 mrt.Swart: Alleen deze man kan Ronaldo afstoppen17 mrt.'AZ wint terecht van vermoeid Ajax'07:00Feyenoord kan niet veel doen aan crisisDagelijks het belangrijkste sportnieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

12:15 – Voor de Gamma Racing Day van 2019 is organisator LDP International er weer in geslaagd een Formule 1-team naar het TT Circuit Assen te halen. Op 17 en 18 augustus zal de equipe van Renault wederom acte de présence geven op de Drentse hei.De Gamma Racing Day maakt zich dit jaar op voor de twintigste editie van het spektakel. Om dit jubileum van wat glans te voorzien, was LDP erg gebrand op de aanwezigheid van een Formule 1-team voor demoruns. “Het organiseren van een Formule 1-demonstratie is vrij gecompliceerd, maar met de hulp van onze evenementpartners is het weer gelukt om een F1-team naar Assen te krijgen.”, telt organisator Lee van Dam zijn zegeningen.”Ook de recent opgerichte Businessclub Grand Prix Assen heeft besloten een bijdrage te leveren in de kosten van de Renault F1-demonstratie.” Mede dankzij deze injectie is Renault voor het derde achtereenvolgende jaar op de afspraak. Vorig jaar draaide Carlos Sainz zijn donuts op het Asser asfaltlint, terwijl Nico Hülkenberg in 2017 voor het nodige F1-geweld zorgde. Wie dit jaar de honneurs waarneemt, maakt de organisatie volgende maand bekend. LDP kan al wel vast melden dat het evenement ook dit jaar weer gratis toegankelijk zal zijn.Met Carlos Sainz onboard over het TT Circuit: