Eerste WSBK-race Assen geannuleerd door sneeuw – GPUpdate.net

Eerste WSBK-race Assen geannuleerd door sneeuw - GPUpdate.net
LIVEBLOG: WK Superbike Assen race 1 afgelast
13 april 2019 – De eerste race van het WK Superbikes in Assen van zaterdagmiddag is afgelast door sneeuwval.Een half uur voordat de race aanvankelijk zou starten, om 13.30 uur, besloot de wedstrijdleiding voor de eerste maal om de race uit te stellen. Dit nadat de sneeuwval zijn intrede deed op het TT Circuit. Nadat het rond 14.00 uur opklaarde werden de rijders alsnog naar de startopstelling gestuurd.Kort nadat de gridprocedure gestart werd, kwam de sneeuw opnieuw waardoor men genoodzaakt was de start andermaal uit te stellen. De wedstrijdleiding besloot om 14.20 uur de start opnieuw voor onbepaalde tijd uit te stellen.Om 14.45 uur kwam de bevestiging dat de eerste wedstrijd van zaterdagmiddag definitief afgelast werd. De organisatie heeft laten weten dat de race opnieuw ingepland wordt op zondag, maar het is nog niet duidelijk hoe laat. Het is niet duidelijk of dit gevolgen heeft voor de rest van het wedstrijdprogramma.De eerste World Supersport 300-race wordt naar verwachting nog wel verreden zaterdagmiddag. De start voor die race staat gepland om ongeveer 16.00 uur.Rijders spraken vrijdag na de trainingen al hun zorgen uit over de situatie op het TT Circuit. Door de lage temperatuur was het lastig om de banden voldoende op te warmen, gevreesd werd dat de regenbanden hun werk helemaal niet zouden doen in het geval van neerslag.

In onderstaande liveblog wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op het TT Circuit Assen aangaande de afgelaste eerste World Superbike race.

Sneeuw houdt Van der Mark aan de kant op Assen

15:58 uur: Zie onderstaand het nieuwe schema voor zondag 14 april met twee volledige WorldSBK races op het TT Circuit Assen.

Breaking: het nieuwe tijdschema voor morgen. Twee volwaardige @WorldSBK races! #WorldSBK #TTAssen pic.twitter.com/wxrr93KbKt

15:40 uur: OFFICIEEL: Superpole race vervalt en zal vervangen worden door de volledige race 1. Race 2 zal gewoon volgens schema plaatsvinden dus morgen twee volledige World Superbike races te zien op het TT Circuit Assen.

15:30 uur: De Paddock Show met Michael Hill zal ook gewoon doorgaan. De komende twee uur zullen alle vooraanstaande World Superbike, World Supersport en World Supersport 300 coureurs aan bod komen en ook is er speciale aandacht voor alle Nederlandse deelnemers.

15:12 uur: De WorldSSP 300 Last Chance Race zal vanmiddag doorgaan en starten om 16:10 uur. De Pit Lane opent om 15:55 uur. De eerste Twin Cup race van het weekend zal daarna worden verreden.

15:05 uur: Ondanks dat de teleurstellende weersomstandigheden ervoor hebben gezorgd dat race 1 van de World Superbike klasse niet doorgaat heeft publieksfavoriet Michael van der Mark zijn fans nog wel even begroet. Twee gelukkige toeschouwers gaan zelfs naar huis met een handschoen van de Nederlander zelf.

Showing what #WorldSBK is all about… proximity! #NLDWorldSBK 🇳🇱 pic.twitter.com/rVdZuWEHZj

14:55 uur: De organisatie laat weten dat alle toeschouwers met een zaterdagkaart op zondag gratis toegang hebben tot het TT Circuit Assen.

Breaking: een ticket van vandaag (zaterdag 13 april 2019) geeft morgen (zondag 14 april 2019) ook toegang #WorldSBK #TTAssen

14:50 uur: Op dit moment is het nog de vraag of het resterende programma, waaronder de Last Chance Race voor de WorldSSP 300 klasse, nog doorgang zal vinden. Hierover later meer.

14:43 uur: OFFICIEEL: De eerste World Superbike race op het TT Circuit Assen zal vandaag niet doorgaan. Informatie volgt zodra wij dit hebben.

14:38 uur: Polesitter Álvaro Bautista heeft in de tussentijd vermaak gevonden voor tijdens het wachten.

Look what @19Bautista found while waiting for the race to start❄️#NLDWorldSBK 🇳🇱 pic.twitter.com/4BJmaTKzeb

14:35 uur: Michael van der Mark over de huidige situatie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

14:30 uur: De sneeuwval wordt weer heviger, het ziet er naar uit dat er vandaag niet geracet gaat worden.

14:20 uur: Het begint opnieuw te sneeuwen, start opnieuw delayed en coureurs keren terug naar de pitbox.

Tijdschema en volledige uitslagen Waar te volgen op TV Fotoverslag donderdag Fotoverslag vrijdag Fotoverslag zaterdag