Barendrechter bedreigt raadslid Rotterdam via Facebook

Barendrechter bedreigt raadslid Rotterdam via Facebook
Aanhouding voor bedreiging kandidaat-raadslid
De verdachte uitte de bedreigingen op de Facebookpagina van een kandidaat. Het UCF wil opkomen voor Rotterdamse kiezers met een Afrikaanse, Surinaamse of Caribische achtergrond

De verdachte is zondagavond aangehouden en zit vast, aldus de politie in Rotterdam.

BARENDRECHT – Een man die via social media (Facebook) bedreigingen uitte aan het adres van een kandidaat gemeenteraadslid in Rotterdam, is gisteravond (Zondag 11 maart 2018) aangehouden. Het gaat om een 61-jarige man uit Barendrecht.

In een reactie zegt de partij verheugd te zijn over het kordate optreden van de politie. UCF zegt het belangrijk te vinden “de aangifte en arrestatie in de publiciteit te brengen. Daarmee is volgens de partij het bewijs geleverd dat racisme snel kan worden aangepakt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

RTV Rijnmond weet te melden dat het om een kandidaat gaat van de Rotterdamse lokale partij Ubuntu Connected Front (UCF). De man zou doodsbedreigingen hebben geuit en gedreigd met brandstichting.

Rotterdam – Een man die via social media bedreigingen uitte aan het adres van een kandidaat gemeenteraadslid in Rotterdam, is gisteravond aangehouden. Het gaat om een 61-jarige man uit Barendrecht.

BarendrechtNU is meer dan alleen nieuws, we hebben bijvoorbeeld ook de Woninginbraken kaart. Hier blijf je op de hoogte over woninginbraken en pogingen daartoe in Barendrecht.

De man postte zijn dreigementen op de Facebookpagina van het kandidaat gemeenteraadslid. Die deed vervolgens samen met een partijgenoot aangifte van bedreiging, waarna de verdachte werd aangehouden. De man zit vast.


Barendrecht at Twitter: