Excelsior Barendrecht blij met 2-2

Excelsior Barendrecht blij met 2-2
Veerkrachtig Excelsior-Barendrecht pakt een punt tegen Heerenveen
De dames van Excelsior-Barendrecht hebben op sportpark De Bongerd een punt gepakt tegen sc Heerenveen. De ploeg van Richard Mank toonde veerkracht want na ruim twintig minuten spelen stonden de bezoekers op een 0-2 voorsprong.

Al na zeven minuten spelen openden de Friesen de score in Barendrecht en sloeg dus na ruim twintig minuten spelen en groter gat. Op een goed moment kwam Excelsior-Barendrecht terug want in de slotminuut van de eerste helft kopte Jolina Amani raak. Sherallin Henriques zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker, vlak nadat Heerenveen de lat raakte.

De vrouwen van SC Heerenveen hebben vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Excelsior. In Barendrecht kwamen de Feansters nog wel op 0-2, maar die voorsprong kon de ploeg van trainer Roeland ten Berge niet vasthouden.

Esmay Bruil – Foto: www.orange-pictures.nl De wedstrijd begon goed voor de Friese vrouwen. In de zevende minuut scoorde Fenna Kalma het eerste doelpunt. Drie minuten later was de wedstrijd echter alweer afgelopen voor Kalma, omdat ze geblesseerd raakte en het veld moest verlaten.

Na bijna een half uur spelen verdubbelde Heerenveen de score. Quinty Sabajo schoot de bal over de keepster van de tegenstander heen en maakte de 0-2. Net voor de rust bracht Jolina Amani de thuisploeg terug in de wedstrijd: 1-2.

Na de rust kreeg Heerenveen enkele goede kansen, maar leidde niet tot een grotere voorsprong. Sterker nog, na ruim een uur scoorde Sherallin Henriquez de 2-2 voor Excelsior Barendrecht.

Heerenveen blijft met het gelijkspel staan op de zesde plaats. De Friezinnen hebben negen punten uit acht wedstrijden.