Jonge katten achtergelaten in park Barendrecht

Jonge katten achtergelaten in park Barendrecht
Katten gedumpt in Park Buitenoord: Meisjes troffen dieren aan in reismand
De dierenambulance in Barendrecht is zaterdag uitgerukt voor twee katten, die waren achtergelaten in Park Buitenoord. De hulpdienst acht de kans groot dat de katten er opzettelijk zijn gedumpt.

Twee jonge meisjes ontdekten de katten, die in een reismand zaten. Ze gaven de mand met de dieren af bij een buurvrouw, die op haar beurt de dierenambulance inschakelde. 

"Gezien het gebied waarin de katten zijn gevonden, is de kans zeer groot dat deze zijn gedumpt dan wel opzettelijk zijn achtergelaten", verklaart de dierenambulance in de regio Drechtsteden. 

De twee niet-gechipte poezen zijn naar schatting ongeveer zes maanden oud. Ze zijn overgebracht naar het dierenopvangcentrum in Spijkenisse.

BarendrechtNU is meer dan alleen nieuws, we hebben bijvoorbeeld ook de Woninginbraken kaart. Hier blijf je op de hoogte over woninginbraken en pogingen daartoe in Barendrecht.

BARENDRECHT – Dierenambulance ZHZ is vanmiddag (Zaterdag 24 november 2018) op pad geweest voor een melding van gedumpte katten in Park Buitenoord in Barendrecht. De meldkamer ontving een telefoontje van twee jonge meisjes. De meiden hadden in het park een reismand aangetroffen met daarin twee katten.

Dierenambulance ZHZ: “Gezien het gebied waar de katten zijn gevonden is de kans zeer groot dat deze zijn gedumpt dan wel opzettelijk zijn achter gelaten.”

De 2 poezen worden rond de 6 maanden oud geschat. De katten zitten nu veilig in Dierenopvangcentrum Spijkenisse. De katten zijn niet gechipt. Mist u uw poes of weet u van wie het diertje zou kunnen kan zijn, neem dan contact op met de Dierenbescherming 0900-1120000