Kilometerheffing geen vies woord meer

Een meerderheid van de Nederlanders is voor kilometerheffing. Verrassend genoeg zien ook VVD'ers het betalen per kilometer wel zitten, blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. De partij is fel tegenstander van kilometerheffing.

Toch ziet bijna de helft van de achterban er wel wat in, zeker als de automobilist wordt gecompenseerd door een lagere motorrijtuigenbelasting. 36 procent van de VVDers is tegen.

Grootste voorstanders zijn te vinden bij D66 (79 procent) en PvdA (78 procent). De weerstand is het sterkst bij PVV (51 procent) en Forum voor Democratie (50 procent).

In totaal voelt 54 procent van de Nederlanders voor rekeningrijden als middel om files te verminderen. Het verbreden van wegen bij knelpunten (62 procent) en het fors goedkoper maken van openbaar vervoer (82 procent) kunnen op meer enthousiasme rekenen. Het verhogen van de brandstofaccijnzen vindt geen genade (18 procent).

AMSTERDAM – Het lijkt erop dat steeds meer mensen wel heil zien in een spitsheffing als middel om files te verminderen. Uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond komt naar voren dat 54 procent van de Nederlanders wel voor rekeningrijden voelt. Maar het verbreden van wegen bij knelpunten (62 procent) en het fors goedkoper maken van openbaar vervoer (82 procent) kunnen op meer enthousiasme rekenen. Het verhogen van de brandstofaccijnzen vindt geen genade (18 procent).

De Hond laat zien dat ook in de notoire anti-partij VVD het idee van kilometerbeprijzing aan populariteit wint. Bijna de helft van de liberale achterban (48 procent) ziet er wel wat in, zeker als de automobilist wordt gecompenseerd door een lagere motorrijtuigenbelasting. 36 procent van de VVD'ers is tegen.

Grootste voorstanders zijn te vinden bij D66 (79 procent) en PvdA (78 procent). De weerstand is het sterkst bij PVV (51 procent) en FVD (50 procent).

Düsseldorf heft zondagrijverbod tankwagens op vanwege schaarste 25-11-2018 | Buitenland DÜSSELDORF – Tankwagens mogen in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen (NRW) weer 's… Ook onaangekondigde metaalstakingen op komst 25-11-2018 | Arbeidsvoorwaarden UTRECHT – Naast aangekondigde stakingen, zullen werknemers in de metaalsector komende week ook … Ook IAG overweegt bod op Flybe 25-11-2018 | Algemeen LONDEN – Naast Virgin Atlantic is er nog een overnamekandidaat voor de Britse regionale luchtva… Rusland sluit doorvaart Zee van Azov af 25-11-2018 | Buitenland MOSKOU – Rusland heeft de Straat van Kertsj die uitkomt in de Azov Zee geblokkeerd voor het scheepva… EU-leiders stemmen in met brexitakkoord 25-11-2018 | Algemeen BRUSSEL – De regeringsleiders van de EU-landen hebben hun zegen gegeven aan het brexitakkoord. …

Fotos Nabuurs Van Mourik Tiel Top Onions MAAT Stuur uw fotos naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Explosie bij De Vries Hallum in Veghel: twee zwaargewonden 24-11-2018 | Overig VEGHEL – [update 13:48 uur] Zaterdagmiddag 24 november rond 12.30 uur heeft een gasexplosie plaatsge… Twee Wezenberg Krone city koelopleggers voor Bloemengroothandel Eindhoven 24-11-2018 | Nieuw Materieel EINDHOVEN – Aan Ben en Nancy Beekman van Bloemengroothandel Eindhoven mocht Wezenberg Trailers uit I… Greenpeace activisten opgepakt na hinderen afmeren palmolieschip in Rotterdam 24-11-2018 | Algemeen ROTTERDAM – [update 15:03 uur] Drie actievoerders van Greenpeace zijn zaterdagochtend opgepakt …

Broekman Logistics versterkt positie voor Europese distributie in Limburg 23-11-2018 | Bedrijfsnieuws BORN – Als onderdeel van haar BLUE4C strategie versterkt Broekman Logistics wederom haar lokale aanw… Mogelijk sneller verbod op varend ontgassen 23-11-2018 | Algemeen DEN HAAG – Het verbod op 'varend ontgassen' is een stap dichterbij. Minister Van Nieuwenhuiz… Nabestaanden MH17 klagen Rusland aan bij hof 23-11-2018 | Ongevallen STRAATSBURG – Nabestaanden van zeventig mensen die om het leven kwamen toen vlucht MH17 uit de …

Kilometerheffing geen vies woord meer 25-11-2018 | Weer en Verkeer AMSTERDAM – Het lijkt erop dat steeds meer mensen wel heil zien in een spit…