Excelsior/Barendrecht onderuit bij ADO Den Haag

Excelsior/Barendrecht onderuit bij ADO Den Haag
ADO Vrouwen heeft één helft nodig voor revanche
ADO Den Haag Vrouwen heeft zich vrijdagavond gerevancheerd voor de valse start waarmee het dit seizoen aan de vrouwencompetitie begon. Thuis tegen Excelsior Barendrecht werd de 2-0 eindstand reeds voor de rust bereikt. De eerste kans van ADO Den Haag ontstond uit een vrije trap vanaf randje zestien. Na een overstapje van Marisa Olislagers schoot aanvoerster Victoria Pelova de bal maar net over de linkerkruising. Even later legt Maartje Looijen de bal terug vanaf de rechterflank nipt langs het doel van Isa Pothof. Daar kwam Excelsior Barendrecht opnieuw goed weg.

Hoewel de club uit de Hofstad de bovenliggende partij was, bleven nieuwe kansen lange tijd uit. Halverwege de eerste helft wist Looijen echter wel Pia Rijsdijk in scoringsrijke positie te brengen, maar het schot van laatstgenoemde werd door Pothof gepareerd en bovendien afgekeurd vanwege buitenspel. Namens de Kralingers werd Marthe van Erk gevaarlijk middels een counter.

Dames Excelsior-Barendrecht onderuit bij nummer twee ADO

Na een aantal heerlijke combinaties op de rand van het zestienmetergebied wist Olislagers zich in scoringsrijke positie te manoeuvreren. Een kiezelhard schot richting de rechterkruising werd echter stijlvol gekeerd door de keepster van de bezoekers. Merkwaardig genoeg deden zich kort daarna twee identieke kansen voor. Looijens kans werd door Pothof gekeerd, maar in tegenstelling tot de eerdere inzet van Olislagers was Rijsdijk er ditmaal spoedig bij om de rebound over de grond in het Rotterdamse doel te schuiven: 1-0.

De dames van Excelsior Barendrecht hebben vrijdagavond in de eredivisie verloren van ADO Den Haag. In de Hofstad werd het 2-0 voor de Hagenezen. Die stand was bij rust al bereikt.

In de twaalfde minuut was het eerste gevaar te noteren van ADO-kant. Maartje Looijen schoot voorlangs aan het doel van Excelsior-Barendrecht. De dames van het combinatieteam werden zelf na zon 25 minuten gevaarlijk. Sharona Versluis legde de bal breed op Marthe van Erk, maar die vond de keeper op weg naar succes.

Na wederom een kans voor ADO, was het in de 32e minuut daadwerkelijk raak. Vanuit de rebound schoot Pia Rijsdijk binnen. Voor rust werd de stand nog verdubbeld door ADO. Victoria Pelova maakte de treffer.

In de tweede helft kreeg alleen ADO nog kansen om de score nog groter te laten uitvallen, maar dat lukte niet meer. Het bleef bij 2-0. 

Ondanks de nederlaag blijft Excelsior Barendrecht één na laatste in de eredivisie. ADO blijft tweede.