Straat opengebroken vanwege 300 liter gelekte diesel aan de Boeier

Straat opengebroken vanwege 300 liter gelekte diesel aan de Boeier
300 liter diesel in Barendrechts riool
In Barendrecht is 300 liter diesel in het riool terechtgekomen. Een vrachtwagenchauffeur is de brandstof maandagmorgen op de Boeier uit zijn tank verloren.

Het riool wordt gezuiverd en gespoeld. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam is er geen gevaar voor de omgeving, wel kan er stankoverlast zijn. 

BarendrechtNU is meer dan alleen nieuws, we hebben bijvoorbeeld ook de BarendrechtNU 112 Meldingen site. Hier zijn alle 112 meldingen van Barendrecht te bekijken.

BARENDRECHT – De brandweer is vanochtend (Maandag 26 november 2018) om 08:00 uur opgeroepen voor een assistentie bij een ‘verontreiniging’ aan de Boeier. In de straat bleek zo’n 300 liter diesel uit een gescheurde tank van een vrachtwagen te zijn gelekt. De diesel is hierbij ook in het riool terecht gekomen. Hoe het ongeval kon gebeuren is vooralsnog onbekend.

Een gespecialiseerd bedrijf is vandaag (Maandag 26 november 2018) aan de slag gegaan om de verontreiniging op te lossen. Rond de lekkage en putten in de stoeprand is de straat nog steeds open gebroken over een lengte van zo’n 10 meter. Een stukje Boeier is hiervoor afgesloten, alle woningen blijven bereikbaar.

Vanochtend is een ambtenaar van de gemeente (OVD Bevolkingszorg) ter plaatse geweest om de situatie voor omwonenden veilig te maken/houden. Vanavond (Maandag 26 november 2018) was alleen in de directe omgeving van de lekkage nog een diesellucht te ruiken.

De brandweer staat aan de #Boeier voor een melding van een verontreiniging. Hier zou diesel uit een voertuig het riool in lekken. #Barendrecht