Barendrecht dieper in degradatiezorgen | – VoetbalRotterdam

Barendrecht dieper in degradatiezorgen | - VoetbalRotterdam
Amateurvoetbal: Barendrecht lijdt pijnlijke nederlaag in strijd tegen degradatie.
Barendrecht heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met 2-1 te verliezen van directe degradatieconcurrent FC Lienden. De ploeg van Jack van der Berg zakt door de nederlaag naar de zeventiende plaats in de tweede divisie.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Op De Abdijhof in Lienden speelde het weer een grote rol. Pas in de slotfase kregen de degradatiekandidaten vat op de weersomstandigheden wat resulteerde in twee Liendense goals snel achter elkaar. Na 77 minuten scoorde Rafael Uiterloo, waarna Marlon Versteeg drie minuten later verdubbelde. Drie minuten voor tijd deed Bas Mourits nog iets terug voor de Barendrechters. Door de nederlaag stijgt FC Lienden over Barendrecht heen waardoor de degradatiezorgen alleen maar groter worden voor Barendrecht. 

Op 18 december 2018 besloot FC Lienden zich terug te trekken uit de Tweede Divisie. Achter de schermen werd er hard gewerkt voor een doorstart en met succes! Bekijk hier hoe FC Lienden zich terug heeft gevochten in de Tweede Divisie.

Jong Sparta boekte tegen Jong Almere City FC een overwinning. Na vier minuten schoot Sven Mijnans vanaf de penaltystip de 1-0 op de borden na een overtreding op Spartaan Ragnar Ache. Joshua Sanches verdubbelde nog voor rust de voorsprong en bepaalde direct de uitslag in het voordeel van de Spangenaren. Door de zege stijgt Jong Sparta naar de negende plaats met 34 punten.

ASWH heeft gestunt in de derde divisie door met 2-0 te winnen van Quick Boys. Lang hielden beid ploegen gelijke tred. Toch trokken de ploeg van trainer Cesco Acheterberg aan het langste eind. Na rust waren de Katwijkers nadrukkelijk op jacht naar een doelpunt. De grote man aan de kan van de Hendrik-Ido-Ambachters was Ismaïl Yildirim, zijn assist werd in minuut 72 door Jesper van den Bosch gepromoveerd tot doelpunt. Vijf minuten later tekende Yildirim zelf oog in oog met de Quick Boys-doelman voor de 2-0. De onverwachte zege zorgt voor een elfde plek in de derde divisie voor ASWH met 31 punten uit 24 wedstrijden. 

Competitiegenoot SteDoCo ging op bezoek bij DOVO in Veenendaal hard onderuit. De gastheren wonnen maar liefst met 4-0 van de ploeg uit Hoornaar. Binnen een minuut scoorde Joshua Patrick met het hoofd en nog geen twaalf minuten later scoorde Marley Berkvens de 2-0. Na rust verdubbelde de middenmoter uit de derde divisie de voorsprong door wederom een goal van Patrick en een schuiver van Abderrahim Loukili. Doordat directe concurrent Harkemase Boys thuis verloor van koploper Noordwijk blijft SteDoCo vijfde met 40 punten.

In de strijd tegen het voetballen van play-offs heeft Smitshoek goede zaken gedaan. De Barendrechters haalden met 6-1 uit tegen XerxesDZB. Met rust leek de wedstrijd nog gelijk op te gaan met een 2-1 stand, maar na rust maakte Smitshoek een einde aan alle Rotterdamse hoop. Binnen twintig minuten in de tweede helft liepen de Barendrechters uit tot 5-1 om in het laatste kwartier nog de 6-1 te maken. XerxesDZB blijft na de ontmoeting met Smitshoek zestiende en laatste met zes punten. Smitshoek klimt naar de tiende plaats met dertig punten.

SC Feyenoord – Capelle is gestaakt. Tijdens de rust bleek dat scheidsrechter Raymond Meilink geblesseerd is geraakt in de eerste helft waardoor hij de wedstrijd niet kon hervatten. De wedstrijd is definitief gestaakt bij een 1-0 stand in Rotterdams voordeel. 

Overige uitslagen van de regioclubs in de hoofdklasse:Swift – Spijkenisse: 3-2FC Rijnvogels – Zwaluwen 2-0

Barendrecht heeft vanmiddag een cruciaal duel in en tegen Lienden vanmiddag verloren. De ploeg van trainer Jack van den Berg ging met 2-1 onderuit. Diep in de tweede helft namen de Liendenaren door een Rafael Uiterloo en Marlon Versteeg een 2-0 voorsprong. Dat deed de thuisclub binnen drie minuten. In de laatste tien minuten kwamen de gasten terug tot 2-1 door een treffer van Bas Mourits, maar meer zat er voor Barendrecht niet in.Het meest pijnlijke was dat Lienden door de 2-1 overwinning Barendrecht op de ranglijst passeerde. De ploeg van Jack van den Berg staat nu op de zeventiende plaats (eennalaatste) en moet serieus rekening houden met promotie/degradatie-wedstrijden om een plek in de tweede divisie.