Van Gerwen en Van Barneveld naar tweede ronde World Grand Prix

Van Gerwen en Van Barneveld naar tweede ronde World Grand Prix
Programma en uitslagen World Grand Prix | Darts
In totaal doen zes Nederlanders mee aan het prestigieuze toernooi in Ierland. Danny Noppert (tegen Gerwyn Price) en Jermaine Wattimena (tegen Mervyn King) komen maandag in actie.

De als eerste geplaatste Van Gerwen speelt in de volgende ronde tegen Darren Webster. Van Barneveld stuit op Dave Chisnall. Voor De Zwaan (tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson) en Meulenkamp (tegen titelverdediger Daryl Gurney) wordt het een loodzware opgave om de kwartfinale te bereiken.

Ricky Evans (78,89) 1-2 in sets Raymond van Barneveld (91,91)(1-3, 3-1, 1-3) De eerste set ging met 3-1 overtuigend naar Barney die daarbij een gemiddelde noteerde van bijna 100,00 terwijl Ricky Evans ruim achterbleef met nog geen 62,00. Maar in de tweede set maakte hij dit meer dan goed want die wist hij te pakken met 3-1. In de derde en beslissende set wist hij ook de eerste leg te pakken maar toen de tweede ook naar hem leek wist Van Barneveld een prachtige 164-finish uit de hoge hoed te toveren die de partij deed kantelen waardoor dat hem alsnog de winst opleveren. Dave Chisnall (92,41) 2-0 in sets Max Hopp (82,35) (3-1, 3-1) Chizzy wist de eerste set met 3-1 naar zich toe te trekken en in de tweede set gebeurde exact hetzelfde. De Duitser miste de dubbels enkele malen op een wel hele ruime afstand. Dave Chisnall is met zijn winst de tegenstander van Raymond van Barneveld in de volgende ronde.

RECAP! Heres the full results from Day One of the @unibet World Grand Prix! A great opening night here at the @CitywestHotel. #Unibet180

Ron Meulenkamp (85,88) 2-1 in sets Joe Cullen (78,54) (3-0, 0-3, 3-1)  The Bomb wist de eerste set met 3-0 naar zich toe te trekken maar in de tweede set waren de rollen omgedraaid en ging de set met 3-0 naar Joe Cullen. In de beslissende derde set wist The Rockstar de openingsleg te pakken en nadat de tweede leg naar de Nederlander ging verzuimde Cullen om de derde leg te pakken. Meulenkamp profiteerde, pakte de leg en wist aansluitend de partij naar zich toe te trekken.

Van Gerwen presteert de laatste maanden wisselvallig, maar tegen Lennon kwam hij in het Citywest Hotel geen moment in de problemen. De tweevoudig wereldkampioen gunde de enige Ierse deelnemer in Dublin geen enkele leg.

Speelprogramma World Grand Prix Zondag 30 september 30 (vanaf 20:00 uur) Jeffrey de Zwaan (97,87) 2-0 in sets Kim Huybrechts (88,45) (3-1, 3-1) De Zwaan kende weinig moeite met zijn zuiderbuur en zette de eerste set met 3-1 naar zijn hand. Ook in de tweede set was de Nederlander de beste van de twee en met wederom 3-1 wist hij de tweede set en daarmee de partij te winnen. Hij noteerde een gemiddelde van maar liefst 97,87.

Van Barneveld was in de eerste set oppermachtig, maar moest daarna toch nog even zweten. De 51-jarige Hagenaar ontsnapte door een spectaculaire 164-finish aan een 2-0-achterstand in legs, waarna zijn zege niet meer in gevaar kwam.

Daryl Gurney (88,02) 2-0 in sets John Henderson (87,94) (3-1, 3-1) Gurney was uitstekend op de dubbels in deze partij. De eerste set won hij met 3-1 en met dezelfde cijfers zette hij ook de tweede set naar zijn hand. Henderson kwam er vandaag niet aan te pas en dus nemen we afscheid van de persoon die hier vorig jaar nog voor een sensatie wist te zorgen door onder andere Van Gerwen en Van Barneveld te verslaan.

De World Grand Prix duurt tot en met zaterdag. De winnaar verdient een cheque van 100.000 Britse pond. Van Gerwen is de enige Nederlander op de erelijst. Hij pakte de titel in 2012, 2014 en 2016.

Bijzonder element aan de World Grand Prix is dat spelers een leg niet alleen met een dubbel moeten eindigen, maar ook moeten beginnen. Daardoor liggen de gemiddeldes met drie pijlen doorgaans veel lager dan bij andere grote toernooien.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Gary Anderson (88,91) 2-0 Jonny Clayton (79,12) (3-1, 3-0)  Clayton pakte de openingsleg van deze partij maar het zou later zijn enige leg blijken. Anderson kende verder weinig moeite en voegde zich als laatste speler van deze avond bij de tweede ronde.