Weer snelle uitschakeling Van Barneveld – Telegraaf.nl

Weer snelle uitschakeling Van Barneveld - Telegraaf.nl
Van Barneveld buigt voor Lewis in finale Players Championship 8
Het is Raymond van Barneveld opnieuw niet gelukt om bij de Players Championship verder te reiken dan de tweede ronde. Tijdens het zevende event in Wigan sneuvelde de vijfvoudig wereldkampioen darts in de tweede schifting tegen Gerwyn Price; 3-6 in legs.

In de eerste ronde had Van Barneveld nog wel Shaun Carroll met 6-3 in legs verslagen. Vijf van de zeven toernooien was de Nederlander bij de Players Championship present, maar hij werd telkens in de eerste of tweede ronde geëlimineerd. Overigens was er vrijdagavond wel een kleine opsteker voor Barney. De 51-jarige Hagenees plaatste zich voor het hoofdtoernooi van de German Darts Open. In de Premier League Darts wacht hij daarentegen nog altijd op de eerste overwinning. Na zes speelronden staat Van Barneveld met vier verliespartijen en twee gelijke spelen onderaan.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Van Barneveld is in zijn afscheidsjaar inmiddels afgezakt naar een 34e plek op de wereldranglijst. Alleen goede prestaties brengen hem terug in de top-32, waarmee hij verzekerd zou zijn van een ticket voor het wereldkampioenschap darts in december van dit jaar. Op dat mondiale podium hoopt hij op een waardige manier afscheid te kunnen nemen van zijn sport. Van Barneveld zette darts in de jaren negentig – dankzij zijn eerste wereldtitel bij de BDO – in Nederland op de kaart.

Gary Anderson maakte – na een lange afwezigheid – zijn rentree bij de vloertoernooien. De Schot, die onlangs ook al te zien was bij de UK Open, ging in de tweede ronde met 5-6 onderuit tegen Vincent van der Voort. Fast Vinnie zorgde samen met Jermaine Wattimena voor de beste Nederlandse prestatie. Zij gingen in de kwartfinales onderuit. Van der Voort verloor (3-6) bij de laatste acht van latere winnaar Dave Chisnall en Wattimena moest zijn meerdere erkennen (5-6) in de latere verliezend finalist Daryl Gurney.

Het achtste event wordt zondag in Wigan afgewerkt. Michael van Gerwen besloot om beide toernooien te laten schieten.

16 mrt.Veelbesproken ex-prof maakt wereldgoal15 mrt.Swart: Alleen deze man kan Ronaldo afstoppen16 mrt.Dumoulin gaat vechten: Ik ben nog nooit top geweest16 mrt.Lastig afspraken maken voor Ajax-internationalsDagelijks het belangrijkste sportnieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Het Players Championship weekend in Wigan wordt op zondag voortgezet met het achtste toernooi van het jaar. 128 spelers gaan op jacht naar de hoofdprijs ad 10.000 pond. Zaterdag ging Dave Chisnall er met de Players Championship 7 vandoor, in de finale werd Premier League deelnemer Daryl Gurney verslagen.Hiermee is Chizzy voor de tweede keer in 2019 succescol in Wigan. Eerder wist hij de tweede Players Championship van het jaar naar zich toe te trekken.

Het deelnemersveld op de Players Championship bestaat uit 128 deelnemers die in bezit zijn van een tourkaart. Indien niet alle 128 tourkaart houders zich voor een Players Championship hebben ingeschreven, mogen spelers van de Challenge Tour Order of Merit het deelnemersveld aanvullen. De uitnodigingen geschieden op basis van de volgorde op de Challenge Tour Order of Merit.

De partijen worden tot en met de kwartfinales gespeeld over best of 11 legs, de halve finales over best of 13 legs en de finale gaat over best of 15 legs. Vanaf de laatste 16 worden alle uitslagen geplaatst. Voor alle uitslagen zie tv.dartconnect.com. PDC tv abonnees kunnen enkele partijen live zien via de stream.

Adrian Lewis 8-3 Raymond van Barneveld Leiws pakt de openingsleg met een 138 finish, waarna hij zijn voorsprong verdubbelt met d16. Met finishes van 110 en 118 komt Van Barneveld hard terug, ook maakt hij gelijk. Met een 70 finish komt de Nederlander voor de eerste keer op voorsprong. Barney mist de bull voor de 4-2, The Jackpot profiteert met d10 en de stand is weer in evenwicht. Het wordt 5-3 voor de Engelsman. Van Barneveld mist drie darts op d14 en Lewis raakt tops voor een 149 finish. Na d8 heeft The Jackpot nog 1 leg nodig voor de winst. In leg 11 maakt hij het af, Lewisd wint de finale met 8-3.