Van Barneveld: Laatste zeven maanden terugknokken – Telegraaf.nl

Van Barneveld: \Laatste zeven maanden terugknokken\ - Telegraaf.nl
Van Barneveld buigt voor Lewis in finale Players Championship 8
Raymond van Barneveld was eindelijk weer in de winning mood, maar verloor de finale uiteindelijk wel.

Raymond van Barneveld was zondag in Wigan dicht bij de winst in de achtste Players Championship, maar in de finale kwam hij tekort tegen Adrian Lewis. Daarvoor had Barney zes partijen op rij gewonnen en dat was lang geleden voor de 51-jarige Hagenaar.

Adrian Lewis 8-3 Raymond van Barneveld Lewis zet meteen de toon, hij pakt de openingsleg met een 138 finish, waarna hij zijn voorsprong verdubbelt met d16. Met finishes van 110 en 118 komt Van Barneveld hard terug, ook maakt hij gelijk. Met een 70 finish komt de Nederlander voor de eerste keer op voorsprong. Barney mist de bull voor de 4-2, The Jackpot profiteert met d10 en de stand is weer in evenwicht. Het wordt 5-3 voor de Engelsman. Van Barneveld mist drie darts op d14 en Lewis straft hard af met een 149 finish voor de 6-3 voorsprong. Na d8 heeft The Jackpot nog 1 leg nodig voor de winst. In leg 11 maakt hij het af, Lewis wint de finale zodoende met 8-3.

Raymond van Barneveld was eindelijk weer in de winning mood, maar verloor de finale uiteindelijk wel.

Het Players Championship weekend in Wigan werd op zondag voortgezet met het achtste toernooi van het jaar. 128 spelers gingen op jacht naar de hoofdprijs ad 10.000 pond. Zaterdag ging Dave Chisnall er met de Players Championship 7 vandoor, in de finale werd Premier League deelnemer Daryl Gurney verslagen. Hiermee is Chizzy voor de tweede keer in 2019 succescol in Wigan. Eerder wist hij de tweede Players Championship van het jaar naar zich toe te trekken.

PC 8: Adrian Lewis winnaar, ten koste van Raymond van Barneveld

Ik was vandaag echt aan het vechten, het is echt goed voor mij om de finale te halen, aldus Barney op de website van dartsbond PDC.

Natuurlijk is dit goed voor het vertrouwen dat alles mogelijk is. Ik moet ook zeggen dat Adrian het prima heeft gedaan. Ik heb veel respect voor de manier waarop hij zich het laatste jaar heeft terug geknokt. Nu moet ik hetzelfde doen in mijn laatste zeven maanden dat ik nog darts speel.

Voor Lewis was het zijn eerste PDC-titel sinds twee jaar. Van Barneveld moet nog verder terug gaan voor zijn laatste toernooiwinst. Dat was in 2014 toen de Hagenaar de prestigieuze Premier League op zijn naam wist te schrijven.

pdcraymond van barneveldPOPULAIRE VIDEO'S16 mrt.Veelbesproken ex-prof maakt wereldgoal15 mrt.Swart: Alleen deze man kan Ronaldo afstoppen16 mrt.Dumoulin gaat vechten: Ik ben nog nooit top geweest16 mrt.Lastig afspraken maken voor Ajax-internationalsGerelateerde artikelen17 mrt.DartsVan Barneveld doorbreekt negatieve spiraal met finaleplek24 feb.DartsUitmuntende Price klopt op de deur bij Van Gerwen18 feb.DartsBijzonder weekeinde Van Gerwen: 9-darter, woede en zeldzaam verlies17 feb.DartsVan Gerwen krijgt pak slaag van Aspinall12 meiSportSimpson stevig aan kop in Players Championship18 feb.DartsVan Gerwen ontsnapt, maar wint wel in BarnsleyDagelijks het belangrijkste sportnieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De partijen worden tot en met de kwartfinales gespeeld over best of 11 legs, de halve finales over best of 13 legs en de finale gaat over best of 15 legs. Vanaf de laatste 16 worden alle uitslagen geplaatst. Voor alle uitslagen zie tv.dartconnect.com. PDC tv abonnees kunnen enkele partijen live zien via de stream.