Van Barneveld heeft door finaleplaats extra vertrouwen gekregen voor PL – NU.nl

Van Barneveld heeft door finaleplaats extra vertrouwen gekregen voor PL - NU.nl
Hopp heeft veel zin in Premier League-debuut: Raymond is altijd mijn jeugdidool geweest
“Mijn optreden van zondag heeft me natuurlijk extra vertrouwen gegeven dat alles mogelijk is”, zegt Van Barneveld op de site van de PDC in aanloop naar zijn partij tegen Max Hopp tijdens de zevende speelronde van de Premier League in Berlijn.

“Ik moet door blijven vechten om mijn seizoen proberen te redden, maar ik weet dat het heel moeilijk gaat worden tegen Max, omdat hij een topspeler is en het publiek achter hem zal staan.”

Het is een erg belangrijke wedstrijd voor Barney omdat hij serieus in de problemen komt als hij verliest. Dus als ik win heb ik daar gemengde gevoelens over. Maar ik wil ook verder in mijn carrière en deze avond is speciaal voor mij. Het is een geweldig podium voor mij en het is voor eerst dat ik in Premier League speel.

Van Barneveld mag eigenlijk niet verliezen van Hopp om zicht te blijven houden op handhaving. Hij is met slechts twee punten hekkensluiter en heeft een achterstand van drie punten op de nummer voorlaatst Daryl Gurney.

Cross ziet kansen voor Van Barneveld: Dan kan Raymond zelfs nog sterker terugkomen

De vijfvoudig wereldkampioen, die bezig is aan zijn laaste jaar als prof, heeft na Berlijn alleen de twee speelrondes van volgende week in Rotterdam nog om niet laatste te worden en het vege lijf te redden.

Hopp kijkt reikhalzend uit naar de clash met Van Barneveld. De 22-jarige Duitser vindt het een enorme eer om het op eigen bodem op te nemen tegen “de legende” Van Barneveld.

Raymond is altijd een jeugdidool van mij geweest. Toen ik begon met darten was het eerste setje pijlen dat ik kocht hetzelfde als waarmee Raymond gooide. Dus er komt een droom uit als ik tegen hem moeten spelen voor mijn eigen fans.

“Raymond was mijn jeugdidool. Mijn eerste setje darts waren die van hem toen ik begon met darten. Het is dus een droom die werkelijkheid wordt om tegen hem te mogen spelen voor eigen publiek”, vertelt hij.

“Het wordt een ontzettend belangrijke wedstrijd voor Raymond. Hij kan in grote problemen komen als hij verliest, dus als ik win dan zal dat gemengde gevoelens opleveren. Maar ik moet aan mijn persoonlijke doelen denken. Ik wil heel goed presteren.”

Hopp is een van de gastspelers in de Premier League die zijn opgeroepen nadat Gary Anderson zich had teruggetrokken. De tweevoudig wereldkampioen had rugklachten.

Hopp is een van de negen vervangers van Gary Anderson, die zich vorige maand afmeldde wegens een blessure. De zogenoemde contenders kunnen zelf alleen geld verdienen, maar hun resultaten tellen wel gewoon mee voor de ranglijst.

Een droom komt uit voor Max Hopp als hij het donderdagavond in Berlijn opneemt tegen zijn jeugdidool Raymond van Barneveld in de Premier League Darts.

Naast Van Barneveld-Hopp staan donderdag in Berlijn ook de wedstrijden Michael van Gerwen-Gurney, Gerwyn Price-Rob Cross, James Wade-Peter Wright en Michael Smith-Mensur Suljovic op het programma.

De voormalig jeugdwereldkampioen is momenteel de vaandeldrager van het Duitse darten. Vorig jaar zorgde Hopp eigenhandig voor Duits dartssucces door een Euro Tour-toernooi en een Pro Tour-evenement te winnen.

Na de afmelding van Gary Anderson voor de Premier League Darts werd Hopp uitgekozen om als één van de negen uitdagers te fungeren. In eigen land mag de Duitser dus in een bomvolle zaal met 14.000 toeschouwers zijn talent laten zien tegen Van Barneveld.eval(ez_write_tag([[336,280],dartsnieuws_com-medrectangle-3,ezslot_0,114,0]));

Ik heb er enorm veel zin in om voor mijn eigen publiek tegen Van Barneveld te spelen, zegt Hopp in gesprek met The Darts Show. Het is een belangrijke wedstrijd voor Barney, want bij een nederlaag kan hij in grote problemen raken, doelt de 22-jarige darter op de degradatiestrijd.eval(ez_write_tag([[250,250],dartsnieuws_com-banner-1,ezslot_3,129,0]));

Raymond is altijd mijn jeugdidool geweest. Toen ik begon met darten, speelde ik met zijn oude Triple B pijlen. Tegelijkertijd wil ik verder met mijn carrière en deze wedstrijd winnen. Deze avond is speciaal voor mij want het is een geweldig platform om je te laten zien en daarnaast is het een nieuwe ervaring.

Germanys @Maximiser180 is “so excited” to be making his Premier League debut in Berlin on Thursday when he takes on the legendary Raymond van Barneveld.