Darts Van Barneveld pakt laatste strohalm – RTL Nieuws

Darts Van Barneveld pakt laatste strohalm - RTL Nieuws
Van Barneveld heeft door finaleplaats extra vertrouwen gekregen voor PL
Darter Michael van Gerwen is in de zevende ronde van de Premier League de koppositie kwijtgeraakt. De wereldkampioen ging in Berlijn onderuit tegen laagvlieger Daryl Gurney met 5-7. Rob Cross is de nieuwe leider. De wereldkampioen van 2018 won met 7-4 van Gerwyn Price.

Van Gerwen begon tegen Gurney wel goed aan de wedstrijd. De eerste twee legs waren voor de Brabander, maar vervolgens verspeelde hij die voorsprong weer. In de zevende leg brak Gurney Van Gerwen opnieuw, wat de Noord-Ier op 4-3 bracht. Van Gerwen kon die schade niet meer repareren.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Voor de wereldkampioen was het de tweede nederlaag in de huidige cyclus. Eerder verloor hij van James Wade. Van Gerwen bezet na de zevende speelronde de tweede plaats op twee punten van Cross.

Gerwyn Price (98.17) 4-7 Rob Cross (104.33) Price begint maar hij wordt met een 13-darter gebroken. Cross verdubbelt zijn voorsprong met tops. Met twee 180-ers achter elkaar en een 86 finish is Price op het scorebord. Met zijn tweede 13-darter eist Cross zijn voorsprong van 2 legs weer op. En in de volgende leg weer een 9-darter van Cross. Met o.a. 180 en d9 wordt het 4-1 voor de voormalige wereldkampioen. Price komt terug met d5, ook weet hij te breken. Voltage breekt meteen terug met d7 en hij is dichtbij een punt. Met een 13-darter zorgt de Welshman voor de 3e break op rij, waarna hij zijn achterstand verder verkleint met tops (4-5). Met d10 is Cross verzekerd van een punt en in de volgende maakt hij het af.

Raymond van Barneveld, die onderaan staat en vecht voor een vervolg in de Premier League, behaalde zijn eerste overwinning. Hij zette de Duitse gastspeler Max Hopp aan de kant. De Hagenaar, die aan het einde van het jaar stopt, zegevierde met 7-3. Het was zijn eerste zege dit seizoen in de Premier League, maar hij blijft laatste in het klassement.

Michael van Gerwen (98.54) 5-7 Daryl Gurney (98.71) De Nederlander begint. Hij wint de openingsleg met d5, waarna hij via tops zijn voorsprong verdubbelt en tevens wordt Gurney gebroken. In leg 3 komt de Noord-Ier op het scorebord, ook breekt hij meteen terug. Daarna brengt hij d estand in evenwicht. Met o.a. twee 180-ers achter elkaar en d16 wordt het 3-2 voor Mighty Mike. Maar Gurney zit hem meteen achterna, hij gooit 25 uit. Met o.a. een break wordt het 5-3 voor Superchin. Van Gerwen start leg 9 met 180, in zijn 3e beurt gooit hij wederom 180 en met d16 verkleint hij zijn achterstand naar 1 leg. De volgende twee legs gaan met de darts mee. He is 6-5 voor Gurney, waarna hij de winst pakt met tops.

Komende week komt de Premier League naar Nederland. In Rotterdam worden op 27 en 28 maart twee speelrondes afgewerkt. Op de tweede dag in Rotterdam staan Van Gerwen en Van Barneveld tegenover elkaar.

James Wade (98.42) 6-6 Peter Wright (98.79) The Machine begint, hij behoudt zijn leg met d10. Wright maakt gelijk, waarna hij breekt met een sterke  leg: 140,100,180 en een 81 finish via de bull. Met o.a. twee scores van 134 achter elkaar en een 52 finish wordt het 3-1. In navolging van Wright gooit Wade 52 uit en zodoende verkleint hij zijn achterstand. In leg 6 gooit Wright twee 180-ers in zijn 1e en 2e beurt, geen 9-darter maar hij wint de leg met d14. Wright start de volgende leg met 180, hij gooit ook nog 130 en het wordt 5-2 voor de Schot. Wade knokt en maakt gelijk (5-5), waarna hij met o.a. een 180 en tops een punt pakt. Met een 74 finish van Wright worden de punten verdeeld.

“Mijn optreden van zondag heeft me natuurlijk extra vertrouwen gegeven dat alles mogelijk is”, zegt Van Barneveld op de site van de PDC in aanloop naar zijn partij tegen Max Hopp tijdens de zevende speelronde van de Premier League in Berlijn.

“Ik moet door blijven vechten om te proberen mijn seizoen te redden, maar ik weet dat het heel moeilijk gaat worden tegen Max, omdat hij een topspeler is en het publiek achter hem zal staan.”

Tijdens speelweek zeven van de Premier League Darts 2019 werd het spits afgebeten door Grand Slam of Darts 2018 winnaar Gerwyn Price en wereldkampioen 2018 Rob Cross. Hierna kruisten James Wade en Peter Wright de degens. Michael van Gerwen speelde in deze week tegen Daryl Gurney. Michael Smith en Mensur Suljovic gingen de strijd met elkaar aan. Max Hopp trof zijn jeugdidool Raymond van Barneveld, zij sloten de avond af. De jonge Duitser was deze week de vervanger van de afwezige Gary Anderson.

Van Barneveld mag om zicht te blijven houden op handhaving eigenlijk niet verliezen van Hopp. Hij is met slechts twee punten hekkensluiter en heeft een achterstand van drie punten op Daryl Gurney, die voorlaatste staat.

De vijfvoudig wereldkampioen, die bezig is aan zijn laatste jaar als prof, heeft na Berlijn alleen de twee speelrondes van volgende week in Rotterdam nog om niet laatste te worden en het vege lijf te redden.

Hopp kijkt reikhalzend uit naar de clash met Van Barneveld. De 22-jarige Duitser vindt het een enorme eer om het op eigen bodem op te nemen tegen “de legende” Van Barneveld.

“Raymond was mijn jeugdidool. Het eerste setje darts dat ik kocht toen ik begon met darten, bestond uit pijlen van Raymond. Het is dus een droom die werkelijkheid wordt om tegen hem te mogen spelen voor eigen publiek”, vertelt hij.

“Het wordt een ontzettend belangrijke wedstrijd voor Raymond. Hij kan in grote problemen komen als hij verliest, dus als ik win, dan zal dat gemengde gevoelens opleveren. Maar ik moet aan mijn persoonlijke doelen denken. Ik wil heel goed presteren.”

Hopp is een van de negen vervangers van Gary Anderson, die zich vorige maand afmeldde wegens een blessure. De zogeheten contenders kunnen zelf alleen geld verdienen, maar hun resultaten tellen wel gewoon mee voor de ranglijst.

Naast Van Barneveld-Hopp staan donderdag in Berlijn ook de wedstrijden Michael van Gerwen-Gurney, Gerwyn Price-Rob Cross, James Wade-Peter Wright en Michael Smith-Mensur Suljovic op het programma.