Van Barneveld houdt hoop op handhaving levend door zege op Hopp – RTL Nieuws

Van Barneveld houdt hoop op handhaving levend door zege op Hopp - RTL Nieuws
Van Gerwen raakt koppositie kwijt, Barney boekt eindelijk eerste zege
Raymond van Barneveld heeft zijn eerste overwinning geboekt in de Premier League 2019. De Nederlander moest er zeven weken op wachten, maar was in Berlijn de Duitse troef Max Hopp de baas.

Hopp kwam goed uit de startblokken en trok de eerste leg over de streep middels een 104-finish, maar moest vervolgens toezien hoe Van Barneveld vier legs op rij pakte. De Nederlander mocht zelfs aanleggen voor 5-1, maar darts op dubbel zestien en acht werden gemist door de vijfvoudig wereldkampioen. De Duitser kwam terug aan de oche en verdubbelde zijn aantal legs op het scorebord: 4-2.

Het Duitse publiek kreeg meer hoop en mede door de steun van het thuispubliek wist The Maximiser 4-3 te maken via een 96-finish. Van Barneveld antwoordde in stijl en smoorde de Duitse hoop op een ommekeer in de kiem. Met een brede glimlach op het gezicht poetste de Nederlander 170 van het scorebord om 5-3 voor te komen. RvB strooide een leg later nog meer zout in de Duitse wonden want in de leg van Hopp wist de Nederlander als eerst uit te zijn om zo een punt veilig te stellen.

Mighty Mike haalde in Berlijn echter lang niet zijn beste niveau. Hij kwam weliswaar op een 2-0-voorsprong, maar zag Superchin daarna het initiatief nemen. Gurney maakte de partij bij 6-5 in dertien darts af en vierde zo zijn derde zege in de Premier League.

Een leg later beslechtte Van Barneveld het treffen in zijn voordeel. Nadat de Duitser al vier darts had gemist, wist de vijfvoudig wereldkampioen zijn vijfde matchdart te benutten. Door deze overwinning verdubbelt de Nederlander zijn aantal punten in de Premier League. Van Barneveld staat nu op vier punten, Michael Smith heeft er slechts één meer.

Van Barneveld begon de zevende speelronde na twee gelijke spelen en vier nederlagen als hekkensluiter in de Premier League, waardoor hij moet vrezen na negen rondes af te vallen. Hij greep tegen gastspeler Hopp zo ongeveer zijn laatste kans.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Ondanks zijn eerste zege is Van Barneveld nog altijd laatste in de stand, maar zijn achterstand op Michael Smith, die met 7-2 van Mensur Suljovic verloor, is slechts een punt. Het legsaldo van de Hagenaar is wel een stuk minder.