Van Gerwen wint in thriller van Van Barneveld op Dutch Darts Masters | NU – Het laatste nieuws het eerst op – NU.nl

Van Gerwen wint in thriller van Van Barneveld op Dutch Darts Masters | NU - Het laatste nieuws het eerst op - NU.nl
Michael van Gerwen op titelkoers in Dutch Darts Masters
Van Gerwen en Van Barneveld maakten er een spektakelstuk van. Mighty Mike kwam gelijk op een 2-0- en 3-1-voorsprong, maar Barney vocht zich knap terug en nam zelfs brutaal de leiding met eerst 4-3 en daarna 5-4.

Uiteindelijk moest er een beslissingsleg aan te pas komen (5-5) en daarin leek Van Barneveld in het voordeel doordat hij mocht beginnen. Hij begon uitstekend met een 180er, maar liet het daarna liggen met scores van 60, 58 en 59.

Daryl Gurney (95,69) 1-6 Mervyn King (98,85) Met een 11-darter kwam King op 1-0 en vervolgens gaf hij Gurney een draai om zijn oren met een 126-finish. Pas bij een achterstand van 0-4 wist de Noord Ier zich op het scorebord te zetten. Maar The King had nog een 120-finish in de hoge hoed zitten en wist Gurney verrassend naar huis te sturen met maar liefst 6-1.

Dutch Darts Masters avond: Van Gerwen, Barney en V/d Voort winnen

Van Gerwen startte voor zijn doen juist bijzonder matig met 58, maar rechtte daarna de rug met 140, 133 en 90 en maakte het op overtuigende wijze af met een sublieme 80-finish.

Michael van Gerwen (106,88) 6-2 William OConnor (103,51) O’Connor kwam op een 1-0 en 2-1 voorsprong maar de kersverse Premier League kampioen sloeg hard terug met een 134-finish en 148-finish. Hij miste nog een 170-finish en besloot de partij bijna met een 154-finish. Dit lukte niet maar met 6-2 plaatste hij zich wel voor morgen.

Het was voor Van Gerwen alweer de 26e keer op rij dat hij de beslissingsleg naar zich toe trok bij een wedstrijd op een Euro Tour-toernooi. Hij bewerkstelligde dat vorige maand ook al tegen Van Barneveld in de derde ronde van de German Darts Open.

Michael Smith (89,64) 3-6 Raymond van Barneveld (90,97) Gesteund door het publiek wist Van Barneveld zich een weg te banen naar een 5-2 voorsprong. BullyBoy zou daarna nog één leg afsnoepen maar hij kon niet voorkomen dat de Nederlander zich plaatste voor zondag. Daar zal Michael van Gerwen hem opwachten voor een Nederlands duel.

VAN GERWEN WINS! Michael van Gerwen recovers from 5-4 down to defeat Raymond van Barneveld 6-5 in the Last 16 of the Dutch Darts Masters. No fairytale ending for RvB in his final ranking event in The Netherlands, as MvG extends his incredible streak in last-leg deciders.

Ian White (96,95) 6-5 Mickey Mansell (94,05) Het werd een duel waarin het aankwam op wie het hoofd in de laatste beslissende leg koel wist te houden. Beiden misten namelijk matchdarts en het publiek maakte het de heren ook niet makkelijk. Maar White wist uiteindelijk de dubbel 4 te vinden en won 6-5.

Eerder deze week won Van Gerwen in de O2 Arena in Londen voor de vijfde maal – en voor de vierde keer op rij – de Premier League.

Peter Wright (100,06) 6-4 Ritchie Edhouse (98,01) Met o.a. een 100-finish en 138-finish kwam Snakebite op een 3-0 voorsprong. Edhouse kwam echter terug en verkleinde de achterstand tot 4-5, maar in plaats van de partij vervolgens volledig in balans te brengen gooide Wright deze in het slot, 6-4.

LEES OOK: Michael van Gerwen wint vierde Premier League op rij: Het bewaren van de rust maakt hem uniek

Klaar voor MichaelIn Zwolle is hij titelhouder. In september had Van Gerwen, tijdens een toernooi in Maastricht, nog een smadelijke 6-1 nederlaag geleden tegen O’Connor.

Waar spelers vaak een dag voorafgaand aan een toernooi arriveren, moest Van Trijp donderdagavond eerst nog een kwalificatietoernooi spelen. Daar wist hij tot zijn eigen verbazing doorheen te komen. Dat de pakketbezorger uit Etten-Leur daar geen rekening mee had gehouden, blijkt wel uit het feit dat hij vrijdagochtend gewoon moest werken.

‘Barney’ had eerder op de avond met 6-3 gewonnen van de Engelsman Michael Smith. De aanstaande ontmoeting met zijn rivaal is één van de laatste in de carrière van de Hagenaar. Van Barneveld hangt zijn pijltjes eind dit jaar aan de wilgen. Maar eerst kijkt hij uit naar de botsing met Van Gerwen: “Hij is een fenomeen, maar ik ben er klaar voor.” Van Barneveld had in twee jaar niet gewonnen van Smith.

Publiek echt fantastischBeide giganten waren zeer te spreken over het publiek. “Met zulke fans hoef je je niet te motiveren. Zij zijn echt fantastisch”, aldus Van Gerwen, die blij was dat ook zijn vrouw zich tussen het publiek bevond.

De Dutch Darts Masters in Zwolle is het zevende toernooi van de European Tour. Duizenden dartsliefhebbers hebben zich hiervoor verzameld in de IJsselhallen.

Ricky is een hele snelle speler, daar houd ik wel van. Ik heb wel eens gehad dat ik dan zelf ook te snel ga spelen, daar ga ik mezelf wel op voorbereiden. Ik ga gewoon knallen. Lekker in een volle zaal als het goed is en dan gaan we zien wat het wordt.