Ambtenaren willen meer loon en protesteren in Barneveld – Barneveldse Krant

Ambtenaren willen meer loon en protesteren in Barneveld - Barneveldse Krant
Gemeenteambtenaren protesteren in Barneveld: #komoverdebrug
BARNEVELD Tijdens het jaarcongres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), dat morgen en woensdag in Barneveld wordt gehouden, zullen gemeenteambtenaren uit het hele land dinsdag een landelijke protestactie houden voor loonsverhoging. Dat meldt vakbond FNV.

Deze maand heeft u vijf van onze premium artikelen gratis kunnen lezen. Wilt u onbeperkt toegang tot onze premium artikelen? Klik dan op één van onderstaande buttons.

FNV is al vijf maanden met VNG aan het onderhandelen voor een betere cao. Inmiddels heeft VNG een loonsverhoging van 4,9 procent voor twee jaar beloofd, maar dat is volgens FNV onvoldoende om de inflatie van bijna 3 procent per jaar te compenseren. Naast een hogere loon wil de vakbond ook een beter vitaliteitspakket. Dat pakket beschermt medewerkers tegen een burn-out en arbeidsongeschiktheid. 

Voor het protest komt uit elke Nederlandse gemeente minstens één ambtenaar om actie te voeren. FNV verwacht dat er enkele honderden mensen bij de Midden Nederland Hallen staan. 

De cao-onderhandelingen voor 160.000 ambtenaren zijn afgelopen april vastgelopen. Het protest tijdens het jaarlijkse congres van de VNG is de eerste actie van FNV, maar de vakbond verwacht dat er meerdere acties komen. Wij denken onder andere aan werkonderbrekingen, aldus FNV-bestuurder Bert de Haas.