Van Barneveld uitgeschakeld in derde ronde Players Championship 25 – NU.nl

Van Barneveld uitgeschakeld in derde ronde Players Championship 25 - NU.nl
Players Championship 25: Gurney en Aspinall strijden voor de eindzege
Van Barneveld pakte nog wel de openingsleg, maar liep daarna telkens achter de feiten aan. Hij kwam na een 1-3- en een 2-5 -achterstand nog wel terug tot 4-5, maar meer zat er uiteindelijk niet in.

Barney maakte wel indruk in zijn eerste twee duels. Hij maakte in de eerste ronde tegen Jonny Clayton (6-5) een 1-5-achterstand ongedaan en haalde in de tweede ronde tegen Brendan Dolan (6-4) een gemiddelde van 104,4 punten per drie pijlen.

Van Barneveld is bezig aan zijn laatste jaar als professioneel darter en hij heeft nog een aantal goede prestaties nodig om zich te plaatsen voor het WK in december, waarop hij afscheid hoopt te kunnen nemen.

De 52-jarige routinier kende een zeer matig begin van het jaar, maar hij is de laatste weken weer aardig op weg. Hij bereikte de finale van de New Zealand Darts Masters (geen rankingtoernooi) en een keer de vierde ronde van een Players Championship.

De Noord-Ier plaatste de beslissende break in de tiende leg. Nadat de eerste negen legs met de darts mee gingen, was Aspinall niet binnen vijf beurten uit. Dat lukte Gurney vervolgens wel, waarmee hij op 6-4 kwam.

WINNER! Daryl Gurney wins Players Championship 25, defeating Nathan Aspinall 8-5 in the final. A first Players Championship title of the year for the world number three!

De Players Championship reeks gaat weer verder met dit weekend het 25ste en 26ste toernooi. In dit artikel vindt u live updates van Players Championship 25, waar vanaf de eerste ronde tal van Nederlanders aan de oche zullen starten. 

Daryl Gurney claims the Players Championship 25 title in Barnsley with an 8-5 victory over Nathan Aspinall in the final! #PC25 pic.twitter.com/tySJWLOsE2

Jelle Klaasen, Maik Kuivenhoven, Yordi Meeuwisse, Ron Meulenkamp, Geert Nentjes, Danny Noppert, Mario Robbe, Vincent van der Meer, Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena, Niels Zonneveld, Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode, Mike van Duivenbode, Berry van Peer, Benito van de Pas, Jan Dekker, Jeffrey de Zwaan, Vincent Kamphuis en Christian Kist waagden vandaag een poging tot de titel. Echter ging de winst vandaag niet naar een 9-darter, maar werd er wel een 9-darter gegooid door een Nederlander, namelijk Jeffrey de Zwaan. De dagwinst ging uiteindelijk naar de Noord-Ier, Daryl Gurney.

Ian White 6 | 3 Max Hopp Daryl Gurney 6 | 2 Peter Wright Michael Smith 6 | 2 Mensur Suljovic Nathan Aspinall 6 | 4 Justin Pipe

Om 13.00 uur begon het toernooi en dit was live te volgen via dartconnect.tv. Daarnaast werden er nog twee borden gestreamd op pdc.tv. Vanaf de laatste 32 vindt u hieronder de uitslagen van PC25:

Klik hier voor meer informatie over het Pro Tour-circuit, waaronder de verdeling van het prijzengeld.