Van Barneveld en Van Gerwen overleven tweede ronde in Minehead – RTL Nieuws

Van Barneveld en Van Gerwen overleven tweede ronde in Minehead - RTL Nieuws
Van Gerwen naar kwartfinales op Players Championship Finals
Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben de derde ronde van de Players Championship Finals bereikt. Van Barneveld was te sterk voor Joe Cullen, terwijl Van Gerwen Adrian Lewis versloeg.

Van Barneveld begon uitstekend en legde Joe Cullen eigenlijk vanaf pijl één zijn wil op. De vijfvoudig wereldkampioen zette dat overwicht alleen niet om in een voorsprong want het was The Rockstar die met een 3-2 voorsprong de pauze in ging. Na de onderbreking verliep de wedstrijd wel zoals Barney dat graag wilde. Hij bleef een stabiel niveau houden en won vier legs op rij, zichzelf daarmee naar een 6-3 overwinning gooiend. Met die puike prestatie voegde Van Barneveld zich bij de beste zestien spelers van de Players Championship Finals.

De nummer één van de wereld had even tijd nodig om wakker te worden in zijn partij tegen Adrian Lewis. De wedstrijd was lang het aanzien niet echt waard en dat Van Gerwen iets speciaals zou doen lag totaal niet in de lijn der verwachting. In de eerste zeven legs gooide Mighty Mike niet boven de 90 gemiddeld, maar in leg acht maakte hij alles goed.

VIDEO: Van Gerwen gooit negendarter tegen Lewis op Players Championship Finals

Met een keer 180, een keer 177 en een 144-finish zorgde Van Gerwen voor de eerste negendarter van dit dartsjaar op tv en mede daardoor kwam hij op één leg van de overwinning. De vastberaden Lewis bleef echter strijden en pakte een dubbelslag, waardoor het toch nog 5-5 werd. Met de druk er vol op gooide MVG 72 uit en bekroonde hij zijn perfecte leg ook met een overwinning.

Van Gerwen maakte een einde aan de periode van ruim een jaar zonder perfecte leg op televisie. Dimitri van den Bergh was tijdens de Grand Slam of Darts in 2018 de laatste speler die een negendarter wist te gooien tijdens een major.

Ook Danny Noppert en Vincent van der Voort kwamen in de tweede ronde in actie, maar wisten beiden niet te winnen. Noppert nam het op tegen Mensur Suljovic en miste een matchdart op de bull. Ook Van der Voort had één pijl om zijn wedstrijd tegen Ian White te winnen, maar miste en verloor.

Michael van Gerwen gooit een negendarter tegen Adrian Lewis! #rtl7darts #darts pic.twitter.com/k9sldFKwt9

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

3 Michael van Gerwen heeft zaterdag mede dankzij een negendarter de derde ronde van de Players Championship Finals bereikt. De Nederlander was in het Engelse Minehead nipt te sterk voor de Engelsman Adrian Lewis: 6-5. Ook Raymond van Barneveld bereikte de volgende ronde.

De dertigjarige Van Gerwen maakte grote indruk door in de negende leg een negendarter te gooien en op een 5-3-voorsprong te komen. Lewis maakte het nog wel spannend door zich terug te knokken tot 5-5, maar de Brabander won de beslissende elfde leg.

Het is de eerste keer in de historie dat er een negendarter wordt gegooid op de Players Championship Finals. Het betekende ook de eerste perfect leg op een televisietoernooi dit jaar.

In de derde ronde, die later op zaterdag wordt afgewerkt, wacht Van Gerwen een krachtmeting met James Wade. De Brabander jaagt in Minehead op zijn vijfde eindzege, nadat hij de Players Championship Finals in 2013, 2015, 2016 en 2017 won.

VAN GERWEN WINS! Michael van Gerwen hits a nine-dart finish on his way to a 6-5 win over Adrian Lewis! The game really caught fire in the last few legs, with Van Gerwen hitting a match-winning last-dart D4 with Lewis waiting on 40.