Van Barneveld onverwacht makkelijk voorbij drievoudig wereldkampioen – RTL Nieuws

Van Barneveld onverwacht makkelijk voorbij drievoudig wereldkampioen - RTL Nieuws
Van Gerwen dendert door na ninedarter, Barney sloopt Durrant
Raymond van Barneveld staat in de kwartfinale van de Players Championship Finals. De Nederlander trof Glen Durrant in de derde ronde en zette de drievoudig BDO-wereldkampioen onverwacht eenvoudig aan de kant: 10-3.

Van Barneveld begon uitstekend aan zijn derde ronde in de Players Championship Finals. Ondanks een gemiste 118-finish, waardoor Durrant de eerste voorsprong mocht pakken, was de Nederlander snel bij de les. Een leg later was het namelijk Van Barneveld die weer op gelijke hoogte kwam en een sterke reeks neerzette in de eerste fase van de wedstrijd. Via onder andere een 76, 96 en 120-finish mocht Barney zelfs zeven legs achter elkaar op zijn naam schrijven. Durrant leek niks meer te kunnen uitrichten tegen de Nederlander want zelfs de kansen die hij kreeg om een leg terug te pakken, liet hij onbenut.

Raymond van Barneveld heeft zich ook geplaatst voor de derde ronde. Barney won overtuigend van de hoger geplaatste Joe Cullen: 6-3. De vijfvoudig wereldkampioen begon wel nog wat moeizaam aan het duel: bij het ingaan van de pauze stond hij nog met 2-3 achter. Maar na de pauze gaf Van Barneveld geen enkele leg meer af: 6-3.

Na zijn indrukwekkende rush die hem een riante voorsprong opleverde, nam Van Barneveld even wat gas terug. Hierdoor kon Duzza nog twee legs meepikken, maar een echte bedreiging werd het niet meer voor de vijfvoudig wereldkampioen. Enkele legs later besliste hij de wedstrijd namelijk via dubbel 10 in zijn voordeel.

Van Barneveld speelt zondagmiddag in de kwartfinale tegen de jonge Chris Dobey. De Engelsman kende, na een 5-2 achterstand, een run van acht legs en won met 10-5 van John Henderson.

In de kwartfinales wacht Van Gerwen een krachtmeting met de Engelsman Mervyn King, die zijn landgenoot Rob Cross verrassend met 10-4 versloeg. De Brabander jaagt in Minehead op zijn vijfde eindzege, nadat hij de Players Championship Finals in 2013, 2015, 2016 en 2017 won.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.