Het zijn verdomme poésjes! Kittens gedumpt in Bergen op Zoom – BN DeStem

\Het zijn verdomme poésjes!\ Kittens gedumpt in Bergen op Zoom - BN DeStem
Kimberley vindt vier gedumpte kittens: Ze waren bijna dood
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

Als ze een uur later haar hond zou hebben uitgelaten, waren de poesjes overleden. Gelukkig zag Kimberley Schuurbiers uit Bergen op Zoom gisteravond net op tijd de vier gedumpte kittens op straat liggen. "Ze lagen op de stenen, waren koud en hartstikke nat."

Kimberley en haar moeder konden hun ogen niet geloven toen ze de kittens vonden. Kimberley is ervan overtuigd dat ze door iemand zijn gedumpt. "Ik kon gewoon niet geloven wat ik zag. Wie doet zoiets?! Wie haalt dit in zijn hoofd? Ze lagen gewoon op de straatstenen, los van elkaar. Nou, dat zou een moederpoes nooit doen. Die zou altijd een rustig en beschut plekje zoeken", zegt Kimberley zeker te weten.

Kimberley en haar moeder lieten gisteravond hond Fleur uit. Dezelfde ronde als altijd. Maar dit keer gedroeg Fleur zich opeens heel anders dan normaal. Uit het niets begon ze hard aan de riem te trekken. “Ik dacht: er zal wel eten in de bosjes liggen. Maar ik kreeg haar daar voor geen mogelijkheid weg, ze bleef maar snuffelen en trekken.”

Meerdere scenariosHenk maakt graag van de gelegenheid gebruik om het verhaal over het dumpen wat te nuanceren. "Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Er zijn meerdere scenarios mogelijk. Bijvoorbeeld dat de moeder ze in de steek heeft gelaten. Dat zal niet de eerste keer zijn. Er worden hier ieder voorjaar wel kittens binnengebracht."

Wat bleek: de moedergevoelens van Fleur kwamen naar boven. In de bosjes langs de weg lagen namelijk vier pasgeboren kittens. Kimberley kon het niet geloven. “Ze waren misschien net een uurtje oud. Ik heb Fleur naar binnen gebracht en mijn moeder bleef op haar knieën bij de poesjes zitten. Toen ze hen aanraakte, begonnen ze godzijdank te piepen. We dachten dat ze het niet zouden redden.”

De dierenambulance kwam snel ter plaatse. “Die hebben bevestigd dat de kittens zijn gedumpt. Een wilde kat laat haar kleintjes zo niet achter. Die zou ze droog likken en altijd beschut leggen. Het is niet normaal dat iemand zoiets doet.”

De kittens werden naar Dierenopvang Arduin gebracht. Daar liggen ze nog altijd in kritieke toestand in de couveuse. “Ik heb er de hele nacht niet van kunnen slapen. Mijn moeder en ik zijn er erg emotioneel onder. We hopen dat ze het overleven.”