Politieagent zit ziek thuis na mishandeling in Bergen op Zoom – Hartvannederland.nl

Politieagent zit ziek thuis na mishandeling in Bergen op Zoom - Hartvannederland.nl
Vechtpartij in Bergen op Zoom mondt uit in mishandeling van agent
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

De politie werd rond een uur s nachts gewaarschuwd dat er onenigheid was op de Lievevrouwenstraat in Bergen op Zoom. Toen agenten daar aankwamen, bleek dat de vechtersbazen zich hadden verplaatst naar de Steenbergsestraat.

Twee mogelijke vechtersbazen werden rennend ingehaald door de politie. Bij de controle van hun identiteitsbewijzen bemoeide een derde man zich met de situatie die weigerde de bevelen van de agenten op te volgen. Toen de twee agenten hem wilden boeien haalde de verdachte hard uit naar een van hen en kwamen de drie op de grond terecht. De verdachte, een 41-jarige man uit Stavenisse, trapte daarop een van de agenten tegen zijn schouder. De agent raakte daarbij gewond, moest behandeld worden aan zijn schouder en kan voorlopig niet werken. De verdachte zit nog vast.

BewusteloosEén man was knock-out gegaan tijdens de vechtpartij. Hij zou volgens de politie geschopt zijn terwijl hij al bewusteloos op de straat lag. Een agent ontfermde zich over de man, die langzaam weer bijkwam. De man is naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hem gaat, is niet bekendgemaakt.

In het centrum van Roosendaal is de politie zaterdagnacht bekogeld met vuurwerk, glazen en flessen. De politie voerde charges uit en veegde de Nieuwe Markt schoon. Vier mannen en een meisje zijn aangehouden. Rond 03.30 waren er opstootjes in en buiten een café in het stadscentrum, vermoedelijk nadat in een café een vechtpartij was ontstaan tussen twee groepen jongeren. Toen enkele jongeren daarop de kroeg werden uitgezet, keerden ze zich tegen de politie.

Twee andere agenten renden twee verdachten achterna. Toen ze die achterhaalden, controleerden ze hun identiteit. Op dat moment kwam een derde man erbij staan. Die ging zich bemoeien met het werk van de agenten. Hij wilde niet luisteren naar hun bevel om weg te gaan.

StavenisseToen ze hem wilden boeien, haalde de verdachte hard uit naar de agenten. Die kwamen op de grond terecht. Daarop trapte de man een van hen hard tegen de schouder. Zo hard, dat een dokter hem moest behandelen en dat de agent voorlopig niet kan werken.

Bij een vechtpartij tussen ongeveer 20 man in Bergen op Zoom is zaterdagnacht een agent gewond geraakt en een man knock-out geslagen en getrapt. De politie heeft een 41-jarige man uit Stavenisse (Zeeland) aangehouden vanwege mishandeling van de agent. Ook in Doetinchem en Roosendaal was zaterdagnacht sprake van politiegeweld.

De verdachte, een 41-jarige man uit Stavenisse, is naar een politiecellencomplex gebracht en zit vast.