Intercity Amsterdam-Brussel rijdt vanaf 9 april via Breda

De Intercity Amsterdam-Brussel zal vanaf 9 april via het HSL-spoor ook stoppen op station Breda. Dat heeft burgemeester Luc Aerts van het Belgische Brecht tijdens zijn nieuwjaarstoespraak gezegd, melden meerdere Belgische media. NS wil de exacte datum niet bevestigen, maar liet in september al weten in het voorjaar van 2018 de nieuwe route op te willen nemen in de dienstregeling.

E-mail Meer nieuws 10-01-2018NS daagt verhuurder bierfiets na ongeluk op overweg 04-01-2018Langdurige test met waterstoftrein in Groningen komt in 2019 03-01-2018VVD in Zuid-Holland eist opheldering over uitspraken Van Boxtel4 2 reacties op “Intercity Amsterdam-Brussel rijdt vanaf 9 april via Breda” Victor Bax|09.01.18|12:00Betekent dit dat de trein komend vanuit Amsterdam CS of Den Haag HS nu in Breda “kop maakt”, dus dat de trein achteruit verder gaat in de richting van Antwerpen, vice versa? Het wordt echt tijd dat er ook een directe verbinding komt van Breda naar Utrecht. Het is toch niet te verkopen dat deze verbinding niet bestaat en dat men om naar Antwerpen wil, vanuit ergens in Nederland, met de trein altijd via Rotterdam of Den Bosch moet reizen.

Testritten Maandag zijn opnieuw testritten gestart op het traject tussen Breda en Antwerpen. Het is de tweede testperiode en deze zal drie maanden gaan duren. Bij eerdere testen in september 2017 ondervonden de treinen technische problemen bij de grensovergang, maar volgens de NMBS en NS zijn deze zijn nu opgelost.

/* */ E-mailadresAanmelden © 2011–2018 OVPro.nl

Korte reistijd De trein vertrekt twaalf keer per dag vanaf Amsterdam Centraal en vier keer per dag vanaf Den Haag Holland Spoor. Dankzij deze directe spoorverbinding zullen reizigers vanuit Breda veel sneller naar Antwerpen kunnen. Nu duurt de reis nog 1 uur en 25 minuten, of 1 uur als er via Rotterdam de Thalys wordt genomen. Straks is het een kort ritje van 32 minuten.

Breda at Twitter: