Vier verdachten aangehouden voor babbeltrucs bij hoogbejaarde slachtoffers

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Babbeltrucs Bij het plegen van babbeltrucs doen daders zich aan de deur vaak voor als medewerker van een instantie waardoor ze overtuigend overkomen bij bejaarde bewoners. Daders worden vervolgens binnengelaten en kunnen ongezien de deur openlaten voor hun handlangers.Terwijl de bewoners afgeleid worden kunnen diefstallen worden gepleegd zonder dat de bewoners dat in de gaten hebben.

ARNHEM – De politie heeft vier personen aangehouden die verdacht worden van oplichting van hoogbejaarde mensen door middel van babbeltrucs. Zij zouden in Gelderland onder meer in Eibergen, Nijmegen en Arnhem hebben toegeslagen.

Landelijk actief De vier zijn aangehouden door de politie van Den Haag. Die startte in september 2017 een onderzoek na meldingen van babbeltrucs in haar werkgebied. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar meerdere verdachten die hun praktijken ook elders in het land, zoals in Eindhoven, Arnhem, Nijmegen, Eibergen, Amsterdam en Breda, uitvoerden.

Het oudste slachtoffer is 97 jaar. Op veel slachtoffers maakte de babbeltrucs grote indruk, mede omdat dat de weggenomen sieraden vaak van overleden echtgenoten waren geweest.


Breda at Twitter: