Politiehond vindt verdachte van winkelinbraak onder auto in Breda

Rond 3.45 hoorde een getuige braakgeluiden in de winkelstraat en heeft de politie gebeld. 

Meerdere agenten hebben vervolgens met behulp van een politiehond in het winkelpand en de omgeving naar de verdachten, twee mannen van 46 en 59 jaar, gezocht. De verdachten zijn beide door de politiehond gevonden. Hij heeft hen niet gebeten.

Doordat een alerte getuige maandagavond 12 februari bij een winkel op de Ginnekenstraat braakgeluiden hoorde, is een inbraak voorkomen. De politie hield twee verdachten uit Breda (46 en 59 jaar) aan.

De getuige hoorde rond 03.45 uur braakgeluiden en belde direct de politie. Meerdere agenten zochten rondom het pand en in de omgeving naar de verdachten. Tijdens de zoektocht werd gebruik gemaakt van een politiehond. De hond kwam een van de verdachten snel op het spoor, waarop de man werd aangehouden. De tweede verdachte werd in de nabijgelegen parkeergarage aangehouden. Ook hij werd door de politiehond aangetroffen. Bij de aanhoudingen heeft de hond niet gebeten. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.


Breda at Twitter: