Vader en zoon misdragen zich flink in Prinsenbeek

Vader en zoon misdragen zich flink in Prinsenbeek
Hulpverleenster belaagd tijdens carnaval Prinsenbeek
Bij de arrestatie van de 44-jarige man moesten de agenten pepperspray inzetten, meldt de politie maandag. 

De situatie ontstond nadat een 26-jarige vrouw, die een medische achtergrond heeft, de onwel geworden moeder van de verdachte (19) wilde helpen. Hierbij pakte de zoon het slachtoffer bij haar nek en kneep. Een te hulp geschoten politieagent trapte hij tegen zijn been. 

Toen de agenten de man wilde aanhouden, greep zijn vader in door beledigingen te schreeuwen. Na een waarschuwing zijn beide verdachten met pepperspray besproeid. De 19-jarige man heeft hierna nog kans gezien een autospiegel te vernielen. 

Beide verdachten zijn uiteindelijk opgepakt: de zoon voor mishandeling, de vader voor belemmering en belediging. 

Zondagmiddag liep het carnaval in het Brabantse Prinsenbeek uit op een conflict waarbij een 19-jarige Rotterdammer en zijn 44-jarige vader zich flink hebben misdragen, zo meldt de politie maandag.

'De vader en zoon werden aangehouden. De knul pakte een 26-jarige vrouw die zijn moeder wilde helpen hardhandig bij haar nek beet en schopte een politieman tegen zijn linkerbeen', aldus de politie. Zijn vader probeerde de arrestatie van zijn zoon te belemmeren en riep diverse beledigingen naar de politiemensen. Een agent was zelfs genoodzaakt om pepperspray in te zetten.

Een 26-jarige vrouw uit Breda deed aangifte van mishandeling. Zij vertelde dat zij zag dat op de Valdijk een groepje carnavalsvierders een onderling conflict had. Daarbij was een vrouw die riep dat ze benauwd was en pijn op de borst had. Aangeefster, die een medische achtergrond heeft, besloot naar de vrouw toe te lopen om haar te ondersteunen. Ze werd toen door een jongeman hard bij haar nek gepakt en geknepen. Hierop probeerden omstanders de knul onder bedwang te houden. 

Een politieman wilde de verdachte aanhouden. Hij werd daarop door de jongeman tegen zijn linkerbovenbeen geschopt. De vader van de schopper, die de arrestatie wilde voorkomen kwam daarbij dreigend op de agent af en riep diverse beledigingen. De diender heeft daarop na een waarschuwing beide personen met pepperspray besproeid.  De jongen rende weg, vernielde daarbij nog een autospiegel, maar werd op al snel achterhaald en aangehouden voor mishandeling. Zijn vader werd gearresteerd ter zake belemmering en belediging.


Breda at Twitter: