Breda mogelijke startplaats Vuelta 2020! Provincie legt al 1 miljoen opzij

BREDA / DEN BOSCH – Rijden de grote namen van het wielrennen straks door het Brabantse landschap? Wel als het aan het provinciebestuur ligt. Samen met de provincie Utrecht probeert Brabant twee etappes van de Spaanse wielerkoers de Vuelta in 2020 binnen te halen. Dat meldt BN/DeStem.

Het provinciebestuur zou volgens de krant al een miljoen euro opzij hebben gelegd voor het wielerspektakel. Ook de gemeenten Den Bosch en Breda zouden geld moeten bijdragen, samen zo’n 1,25 miljoen euro. 

Volgens het plan zou er een etappe door West-Brabant moeten lopen, met vermoedelijk Breda als finish en/of startplek. Ook zou er een etappe vanuit Brabant naar Utrecht moeten komen. 

In 2015 startte de Tour de France in Utrecht De gemeente en provincie Utrecht trekken 4,2 miljoen euro uit voor de start van de Vuelta in Utrecht. Dat schrijft het Brabants Dagblad. De gemeente Utrecht wil nog niet reageren op het genoemde bedrag. De gemeente en provincie Utrecht trekken 4,2 miljoen euro uit voor de start van de Vuelta in Utrecht. Dat schrijft het Brabants Dagblad. De gemeente Utrecht wil nog niet reageren op het genoemde bedrag.

Overigens heeft de provincie niet alles zelf in de hand. Het bestuur van de wielerkoers moet nog bepalen waar de etappes worden gereden. 

Verkwisting. Investeer die miljoenen in een mooi theaterfestival, of een fatsoenlijke invulling van dat Bevrijdingsfestival met ieder jaar al die flauwe B-artiesten. In ieder geval iets waar een groter deel van de Utrechters wat aan heeft, want wielrennen interesseert maar een handvol mensen.

Geen detailsDe provincie wil tegen Omroep Brabant geen details naar buiten brengen. Volgens een woordvoerder heeft een plan tijdelijk op internet gestaan, maar dat was een foutje

Op de hoogte blijven van het nieuws in Brabant? Meld je aan voor de dagelijkse nieuwsbrief!

In totaal dragen de overheden dan 6,4 miljoen euro bij, private partijen zouden ook nog 6 miljoen euro moeten inleggen. De gemeente Utrecht wilde nog niet reageren op het genoemde bedrag omdat er formeel nog geen beslissing over zou zijn genomen.

De plannen van Utrecht en Noord-Brabant zijn niet nieuw. Al in 2016 werden de ambities uitgesproken vanuit beide provincies.


Breda at Twitter: