Zorgen over criminelen in politiek Breda bij NOS

Zorgen over criminelen in politiek Breda bij NOS
Burgemeester Paul Depla met NAC-fans naar ADO-uitvak: Avondje voetbal zou avondje uit moeten zijn
BREDA – De eerste uitwedstrijd tussen de NAC-supporters is burgemeester Paul Depla van Breda goed bevallen. Depla was samen met de NAC-supporters naar Den Haag gereisd. In het uitvak deed de burgemeester volop mee met de supporters. Tot op zekere hoogte natuurlijk. Je doet blijft altijd burgemeester, maar ik heb een biertje meegedronken met de supporters, zegt de Bredase burgemeester in het Omroep Brabant-radioprogramma Sportlunch. “Het was een geweldige avond omdat we de drie punten mee naar Breda hebben genomen.

Depla wilde zelf ondervinden wat supporters die naar een uitwedstrijd van NAC gaan meemaken. Dus onderging hij alles. Van de busrit tot en met de strenge controles bij het uitvak. 

Depla: Bij Den Haag ging het soepel. Maar in zijn algemeenheid vraag ik me wel af waarom er zoveel politie op de been moet zijn bij voetbalwedstrijden. In Breda proberen we dat rondom de wedstrijden zoveel mogelijk te beperken en er soepel mee om te gaan. Daarom hebben we de Sparta-supporters op het voorplein bij het stadion ontvangen en kon de wedstrijd tegen Feyenoord op zaterdagavond worden gespeeld.

Kees RijversAan het eind van de maand gaat Depla samen met de 91-jarige Kees Rijvers op uitnodiging naar de wedstrijd PSV-NAC. Hij verbindt NAC en PSV met elkaar. Depla had vroeger een seizoenskaart van PSV, maar is inmiddels ook supporter van NAC geworden. PSV zal de noodzakelijke punten voor het kampioenschap tegen andere tegenstanders moeten halen, want tegen NAC zal het lastig worden.

Luister hier het gesprek met burgemeester Paul Depla in Sportlunch terug. 

BREDA – Burgemeester Paul Depla van Breda is samen met NAC-supporters per bus vertrokken naar Den Haag. De burgervader zit zaterdagavond tussen de Bredase fans in het uitvak van ADO Den Haag. “Omdat voetbal leuk is. Zowel hier thuis als uit.”

“Ik vind het goed om een keer te zien wat het betekent als je als supporter mee naar uitwedstrijden gaat”, zegt een enthousiaste Paul Depla. De burgemeester vindt het belangrijk om het zelf allemaal eens mee te maken. 

“Wat betekent het om in de bussen te zitten en om in het uitvak ontvangen te worden? Dat schijnt een hele bijzondere ervaring te zijn.”

Politie en verplichte buscombiWat betreft alle veiligheidsmaatregelen rondom voetbalwedstrijden kan het volgens Paul Depla allemaal wel wat minder. “Dat moet je niet met heel veel politie doen en buscombis doen.”

Of je nou in je NAC-shirt of in je ADO-shirt rondloopt, het gaat erom dat je er gewoon met je eigen auto naar toe kunt gaan. Alsof het een avondje uit is. Een mooi theater, namelijk het voetbaltheater.”

LEES OOK: Bredase burgemeester Depla gaat met supportersbus van NAC mee naar ADO Den Haag

Burgemeester verwacht 1-2Het is voor het eerst dat de burgemeester per bus naar een uitwedstrijd reist. Wat betreft de mogelijke uitslag, kan hij kort zijn. “1-2”, zegt Paul Depla. “En dan volgende week een belangrijke wedstrijd tegen Roda. Dan zijn we eigenlijk al safe als we tegen Willem II spelen.”

“Ik hoop echt op een mooi avondje en ik hoop ook op veel mooie gesprekken met supporters. Want zij maken de club.”

De wedstrijd tussen NAC en ADO begint zaterdagavond om half zeven in het Kyocera Stadion in Den Haag. 


Breda at Twitter: