Breda trots op zijn bij Willem II opgeleide internationals

15:13 – Willem II heeft hoge verwachtingen bij de beladen derby tegen NAC Breda. Trainer Reinier Robbemond wil de opponent van zondagmiddag verslaan, ook om boven de rivaal de eindigen in de Eredivisie. Daarbij gaat de oefenmeester uit van eigen kracht en wil hij aanvallend voetbal spelen. “Het is een beladen pot met veel sfeer, rivaliteit en belangen. Zowel spelers als staf kijken extra uit naar wedstrijden zoals deze”, blikt hij vooruit op de clubsite. “Elke wedstrijd moet je als ploeg van je eigen kracht uitgaan en dat gaan we ook deze wedstrijd weer doen. We moeten initiatief nemen en niet reactief gaan voetballen.”Toch wordt het geen eenvoudig karwei. NAC Breda won drie van haar laatste vijf wedstrijden, onder meer tegen Feyenoord en Vitesse. “Bij de wedstrijd hier in Tilburg heb je kunnen zien dat NAC goed kan voetballen. Het is zondag belangrijk dat wij ze geen kans geven om ze in een situatie te laten komen die ze graag willen.”In derby moet het Fernando Lewis, Asumah Abubakar-Ankra, Etien Velikonja, Eyong Enoh, Jordens Peters, Mattijs Branderhorst en Thomas Meissner missen tegen NAC Breda. Ook Darryl Lachman (geblesseerd) ontbreekt.

TILBURG – De wedstrijd tussen NAC en Willem II moet nog gespeeld worden, maar de vete tussen Breda en Tilburg is sinds donderdagochtend officieel opgelaaid. Meerdere NAC-fans verfden woensdagnacht de muren van een viaduct tussen Tilburg en Goirle in de bekende kleuren van hun voetbalclub, en dat op een paar honderd meter van het Koning Willem II-stadion.

Willem II – NAC en NAC – Willem II; dat zijn dé wedstrijden van het seizoen voor de supporters van Willem II en NAC. Zondagmiddag 15 april staat er om 12:30 uur weer een editie van de derby op het programma in Breda. Het uitvak is volledig uitverkocht en dat betekent dat er zondag 750 Willem II supporters afreizen om de Tricolores naar de overwinning te schreeuwen. 

Het werd deze keer iets veiliger aangepakt dan vorig jaar. In december verfden de fans van NAC een viaduct over de A58 nog in hun clubkleuren. Automobilisten die voorbij kwamen konden het geklieder bijna niet missen.  Zelfs op het asfalt onder het viaduct waren teksten te zien. Niet veel later verfden Willem II-fans over de geelzwarte verf heen en was het viaduct weer rood-wit-blauw. 

Traditioneel staat voor de derby een laatste training met een lekker sfeertje om de spelers op te peppen op het programma. Deze laatste training staat deze keer op zaterdagmiddag om 15:30 uur gepland. Het Koning Willem II Stadion is vanaf 15:00 uur geopend voor publiek. Je kunt het stadion betreden via de ingang van vak B en de vakken A,B,C en P zijn geopend.

Wat nu, na de laatste actie, de reactie van Willem II-fans gaat zijn, is nog even afwachten. Voorlopig zitten de NAC-kleuren er nog op. De wedstrijd tussen de twee Brabantse voetbalclubs is aanstaande zondag om half één in het stadion van NAC.

Zoals je hierboven leest, is het uitvak uitverkocht. Heb je geen kaarten? Zorg dan dat je met je mede-supporters in de kroeg gaat kijken. De volgende kroegen in Tilburg zenden NAC – Willem II uit zondagmiddag:

De fans van NAC en Willem II bedenken al jaren ludieke acties in de aanloop naar de derby. Viaducten zijn populair om te beschilderen, maar ook om een spandoek aan te hangen. NAC-fans kleurden in 2017 de bomen rond het Willem II-stadion geel met slingers. Ook spelers lieten zich niet onbetuigd in de vete tussen de clubs, zoals Henrico Drost in 2014. Die liet weten dat hij een schijthekel heeft aan Willem II. Supporters uit Tilburg speelden in 2013 voor hekkensluiter door de hoofdingang van het NAC-stadion te vergrendelen met hangsloten. 


Breda at Twitter: