Niet aanspreekbare man aangetroffen bij Liesbos in Breda

Wekelijks zetten we een asieldier van Dierenopvangcentrum Breda in het zonnetje. Dit keer verdient imposante Bamses de spotlights. Hij stelt zichzelf graag even voor.

“Ik ben Bamses, een imposante verschijning van 5,5 jaar oud en alweer bijna een jaar bewoner van Dierenopvangcentrum Breda. In mijn stamboom staat dat ik een Cane Corso ben, maar dat zegt mij niet zo veel. Ik vind mezelf voornamelijk een hond, en zo af en toe een beetje een varkentje. Als echte molosser gaat er namelijk behoorlijk wat eten mijn buikje in, ben ik vrij lomp en kan ik aardig kwijlen. Geloof me, je leert ervan te houden.”

De politie kreeg op 6 januari vorig jaar rond 23.30 uur een melding van een buurtbewoner die in de omgeving van het Dijkplein en de Lunetstraat in Breda schoten had gehoord. Agenten die als eerste ter plaatse waren, zagen op het fietspad, net voorbij een bushalte, een zwaargewonde man liggen.

“Ik ben geen standaard huis-tuin-en-keuken hond. Ik ben heel graag in de buurt van mijn eigen mensen, maar moet niets hebben van continu gepruts aan mijn lijf. Af en toe een knuffel vind ik heel fijn, maar ik geef het ook aan als ik er klaar mee ben. Aan de lijn wandelen kan ik prima, maar als ik ergens een hond zie lopen wil ik daar heel erg graag naartoe. Dan moet mijn baas wel heel stevig in zijn schoenen staan om mijn 60 kilo op zijn plaats te houden! In mijn dromen woon ik dan ook op een erf: eventueel een knap teefje om me gezelschap te houden, een warme mand om in te slapen en vaak mensen om me heen voor de nodige aandacht. Ik houd alle inbrekers buiten, beloofd! Zullen we snel kennismaken? Poot, Bamses.”

De verdachte was in mei 2017 al eens aangehouden in de gevangenis in Grave, waar hij zat vanwege een andere zaak. Een paar dagen later besloot de rechter-commissaris echter dat er niet genoeg bewijs was om hem voor deze zaak nog langer vast te houden.

Op naar één groot verzamelboek over historie Breda

Neem contact op met Dierenopvangcentrum Breda, Oude Baan 60 in Breda. Bel 076-5712712 of stuur een mail naar [email protected]

Voor het gerechtsgebouw werd deze week een gloednieuw kunstwerk geïnstalleerd. Het beeld van de rode boom gaat dienen als fontein.

Otto beschuldigde S. er eerder nog van dat hij het op zijn leven had gemunt. De oprichter van de motorclub denkt dat hij aan een moordaanslag is ontsnapt toen hij in februari naar het woonwagenkamp in Etten-Leur werd gelokt.

Iedere ochtend plaatst indebuurt Breda een mooie, gekke, grappige of ontroerende foto uit Breda om te laten zien hoe mooi Breda is. Dat kan ook jouw foto zijn! Dan maken we samen een mooie Bredase fotoserie.

De woordvoerder wilde geen uitspraken doen over zijn precieze rol. Op 17 maart 2017 werd in verband met deze zaak een 43-jarige man uit Sprundel als verdachte aangehouden. Hij zit nog in voorlopige hechtenis. 

Hoe krijg je jouw foto op de site? Je kunt de liggende foto (anders moeten we gaan knippen, zoomen, plakken…) mailen naar [email protected]. Je kunt m doneren via Facebook. Of zet m op Twitter of Instagram en gebruik dan #indebuurtbreda. Wie weet maken we Breda dan wakker met jouw foto!


Breda at Twitter: