Veel schade bij ongeluk op A58 bij Bavel, persoon naar ziekenhuis

EINDHOVEN – Mensen bijna uur in de file op de A58 en Vrachtwagen met pech zorgde voor 19 kilometer file op A58. Zomaar twee koppen in de afgelopen maand op de website van Omroep Brabant over misschien wel de meest vervloekte snelweg van Brabant. En vrijdagochtend kwam daar bij: Monsterfile op A58. Het mag duidelijk zijn: het verkeer staat meer dan eens vast op de snelweg.

Gevolg: heel veel frustratie. Ook medewerkers van Omroep Brabant hebben er mee te maken. Soms dagelijks. Maar ze hebben door die frustratie ook creatieve oplossingen bedacht voor een beetje verlichting in die file-ellende.

De vrachtwagenchauffeur heeft zich bij de politie gemeld en is als verdachte aangemerkt, gehoord en daarna op vrije voeten gesteld.  Verder onderzoek moet uitwijzen wat er die maandagochtend exact gebeurd is. De politie heeft al meerdere getuigen gesproken over het ongeval. Toch doet ze nogmaals een beroep op het publiek. Heeft u die bewuste maandag rond 05.00 uur op de A58 bij Moergestel het ongeval zien gebeuren? Of heeft u andere informatie die ons verder kan helpen bij het onderzoek? Meldt u dan bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

Nicole Melchers, online videoredacteur, Tilburg”Sinds een week woon ik in Tilburg en dat heb ik gemerkt. Ik wist niet dat het op de A58 zo vaak vast staat. Ik heb verschillende routes geprobeerd, via Moergestel, Hilvarenbeek of gewoon over de A58. Als er file staat, heeft de route via Moergestel mijn voorkeur. Maar je doet er altijd langer over dan gepland. Daarom neem ik nu altijd koffie en fruit mee in de auto. Dan wordt de file iets aangenamer. 

Vrachtwagenchauffeur door politie gehoord over dodelijk ongeval A58

Voordat ik naar Tilburg verhuisde, woonde ik in Lage Mierde. Dan reed ik ook over de A58 naar mijn werk, maar dat duurde minder lang. Ik ging meestal via Hilvarenbeek en draaide pas bij Oirschot de A58 op. Maar als er in Lage Mierde al een tractor of vrachtwagen voor me reed, ging ik over Hapert. Dat was toen een goed alternatief, nu zou dat wel heel erg om zijn.”

StenenWaarschijnlijk is een vrachtwagen die stenen vervoerde bij het ongeluk van de weg geraakt en in de berm terechtgekomen. Bij het terugsturen zijn vervolgens stenen op de weg beland. De automobilist die bij het ongeluk overleed, heeft de stenen waarschijnlijk proberen te ontwijken.

Cor Bouma, nieuwscoördinator, Tilburg”Ik heb het geluk dat ik niet vaak tijdens de spits de weg op hoef. Daardoor sta ik maar weinig in de file. Toch komt het zo nu en dan wel voor. Meestal merk  je meteen dat het een drukte-file is. Dan rij je weer langzaam, dan weer sneller, echt een harmonica. Vorig jaar was dat ook zo, net toen ik met mijn gezin op vakantie ging naar Lyon. Dan begin je zon reis met een lange file. Niet heel prettig, maar toen hebben we hem lijdzaam ondergaan. 

Over de identiteit van de bestuurder wil de politie niets kwijt. “We zijn ontzettend blij dat deze verdachte zich gemeld heeft. We kunnen nu echt grote stappen gaan maken in het onderzoek”, vertelt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage.

Meestal weet ik wel een oplossing te vinden, dan ga ik binnendoor via Moergestel – Spoordonk – Oirschot. Het is een redelijk rustige route. Alleen zie je tussen Moergestel en Spoordonk de snelweg in de verte liggen.  Het is behoorlijk frustrerend als je ziet dat de file dan is opgelost.”

De politie riep de bestuurder van de vrachtwagen meerdere malen op om zich te melden. De verdachte is gehoord en daarna weer vrijgelaten. Hij wordt wel gezien als verdachte. Onderzocht wordt in hoeverre hij betrokken is.

Veel schade bij kop-staartbotsing op A58 bij Bavel

Frances Vermeeren, redacteur onderzoeksredactie, Dordrecht”Er zijn drie momenten waarop ik gegarandeerd in de file sta. Als ik van de A16 naar de A58 ga, in de buurt van de knuffeleik en net na Tilburg. En tussendoor sta ik ook nog geregeld vast. Het is soms om moedeloos van te worden. Voor de zekerheid heb ik wel altijd Google Maps op staan, zodat ik op het laatste moment nog een andere route kan kiezen. Maar het is niet gezegd dat ik dan altijd sneller ben. Soms kom ik alsnog in de file. 

Bij het ongeluk maandagochtend op de A58 is een man van 60 uit Eindhoven om het leven gekomen. Een man van 55, ook uit Eindhoven, raakte zwaargewond. Het gebeurde rond vijf uur.

Mijn oplossing om het een beetje draaglijk te maken? Een flesje water meenemen en wat extra boterhammen. En soms, als ik er echt genoeg van heb, dan stop ik bij een benzinestation. Ga ik daar een kopje koffie halen om daarna weer in de file aan te sluiten.”

Twan Spierts, PSV-volger, Goirle”Als ik in de spits de weg op moet, check ik thuis altijd wel even of er file staat. Die voorbereiding werpt zijn vruchten af, ik sta vrijwel nooit langer dan 15 minuten stil. Als ik zie dat het mis is op de A58, ga ik via Hilvarenbeek. Dat duurt wel iets langer, zeker als er een landbouwmachine voor rijdt, maar het is beter dan stil in de file staan. 

Vrachtwagenchauffeur meldt zich na dodelijk stenenongeluk op A58 bij Moergestel

En als ik ooit in zon monsterfile beland, dan is dat natuurlijk vervelend. Al hoef ik me geen zorgen te maken dat ik verhonger. Ik heb altijd een grote voorraad eten en drinken in mijn auto. Water, mueslirepen, dat soort dingen. En ik zou een leuke podcast opzetten voor wat vermaak. Ook heb ik vaak een magnetronmaaltijd in de auto liggen, maar dat is wat lastig op te warmen.”

Corné Verschuren, bureauredacteur, Breda”Ik word niet chagrijnig, ik onderga de file gelaten. Het is soms onvermijdelijk. Dan kan je eerder van huis vertrekken, maar je ontloopt hem toch niet altijd. Ik luister naar Omroep Brabant of Radio 1. En soms stel ik een belletje uit zodat ik die in de auto kan doen. Handsfree natuurlijk. Als het mogelijk is rij ik via Hilvarenbeek. Volgens mij ben ik dan niet sneller, maar doorrijden is wel prettiger dan stilstaan. 

Ach, als je er goed over nadenkt is het tamelijk frustrerend. Zonder file rij ik in 35 minuten van Breda naar Eindhoven, maar tijdens de spits is het 1 uur en 15 minuten. Meer dan twee keer zo lang. Het valt me op dat er zoveel vrachtwagens zijn. Als die tijdens de spits zouden worden geweerd, scheelt dat echt een hoop, denk ik. Maar of het echt zover komt? Ik gok van niet.”

Bij het ongeval op de A58 kwam maandagochtend een 60-jarige man om het leven. Ook raakte een 55-jarige man zwaargewond.

Het is nog niet precies duidelijk wat er is gebeurd, maar mogelijk botste de auto van het slachtoffer op een steen die uit een vrachtwagen was gevallen.

Agenten hebben inmiddels al meerdere getuigen gesproken over het incident. Toch doet de politie alsnog een oproep voor meer getuigen of voor mensen die mogelijk meer informatie hebben over het ongeluk.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!


Breda at Twitter: