Advocaat hekelt gebrek aan medische zorg voor moordverdachte Breda

Advocaat hekelt gebrek aan medische zorg voor moordverdachte Breda
Nog altijd geen medische zorg flatspringer | Breda
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

BREDA – Een van de moordverdachten die op 9 januari van het balkon viel van een flat in Breda, is nog altijd niet door een medisch specialist onderzocht. A. en medeverdachte Anel B. (beiden 27 jaar) werden begin dit jaar gearresteerd nadat ze de flat van een 25-jarige Bredanaar waren ingevlucht . Daarbij zouden ze van het balkon op drie hoog zijn gesprongen of gevallen. Ze raakten zwaargewond.

Geen zorg voor flatspringer Azzedine A.: Hij zakt zo door zijn botten

Advocaat van A., Jan-Hein Kuijpers, is woedend. "We zijn maanden bezig om dit ventje in het ziekenhuis te krijgen. Waar slaat dit op, zo ga je niet met mensen om. Wat een amateuristisch gedrag, dit is bij de beesten af", sprak hij in de rechtbank in Breda. A. raakte ernstig gewond bij de val begin dit jaar. Hij zit in een rolstoel en kan zijn been niet bewegen, ook zou er een stuk bot uit zijn been steken. Volgens Kuijpers heeft het Openbaar Ministerie tot drie keer toe verzaakt om zijn cliënt in het ziekenhuis te krijgen.

Geen rolstoel geregeld "Gisteren nog, er kwam een busje voorgereden maar zonder een noodzakelijke rolstoel met beugels mee te nemen. Hij moest zijn been maar op het dashboard leggen." Dat is volgens Kuijpers de reden dat A. woensdag niet aanwezig is tijdens de voorbereidende zitting in de rechtbank: "Er was weer geen rolstoel geregeld." 

A. en medeverdachte Anel B. (beiden 27 jaar) werden begin dit jaar gearresteerd nadat ze de flat van een 25-jarige Bredanaar waren ingevlucht . Daarbij zouden ze van het balkon op drie hoog zijn gesprongen of gevallen. Ze raakten zwaargewond. Na de arrestatie vond de politie het lijk van de bewoner met twee kogelgaten in het hoofd. De verdachten ontkennen bij de dood te zijn betrokken.

Het 25-jarige slachtoffer was overigens zelf ook verdachte in verschillende strafzaken. B. – woensdag wel aanwezig in de rechtbank – heeft inmiddels wel medische behandeling gehad, met hem gaat het weer beter, liet zijn advocaat weten. Hij raakte minder gewond, omdat hij op A. terecht was gekomen en zijn val dus deels is gebroken. 

Beide mannen blijven in de cel tot de volgende niet-inhoudelijke behandeling, op 8 januari. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk.

LEES OOK: Het lijkt wel een film: een lijk, brute overvallen, een bankmol en beschoten huizen [OVERZICHT]