Onverlaten stelen bloemen ter nagedachtenis aan in Breda doodgestoken Paul

BREDA – "Ik heb tot drie keer toe geroepen om ze terug te leggen, maar je kunt niet bezig blijven", aldus een boze omwonende. Meerdere keren probeerden voorbijgangers de bloemen voor de doodgestoken Paul Pluijmert uit Dordrecht mee te nemen. De 23-jarige jongen werd zaterdagnacht, waarschijnlijk willekeurig, doodgestoken door een 36-jarige Bredanaar.

Bloemen familie al eerst weg "Diezelfde ochtend kwam familie van hem bloemen leggen. Die bloemen waren al eerste weg." De buurtbewoner zag in de dagen erna onder meer een junk en een medewerker van de gemeente bloemen weghalen. 

Vanuit zijn huis houdt hij de plek sindsdien goed in de gaten. "Niemand durfde te roepen dat ze er vanaf moeten blijven. Ik wel. Het is echt heel triest. Ze zijn niet van jou, daar blijf je gewoon van af!"

Op je netvlies Er zijn inmiddels veel meer bloemen neergelegd. Er staan nu ook kaarsjes bij. "Ik denk daarom dat het nu niet meer gebeurt, omdat er duidelijk lichtjes branden. Toen er een enkele bos op de stoep lag, leek het niet direct op een herdenkingsplek."

Het drama wat zich afgelopen weekend in zijn straat afspeelde, had ook op de bewoner zelf een enorme impact. "Ik heb hem zien liggen. Zoiets blijft op je netvlies branden. Het zal je kind maar wezen. Je gunt dat niemand. Ik heb fotos van die jongen gezien. Hij ziet eruit als een superlieve, slimme jongen." 

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.