Gemeente laat herdenkingsbloemen in centrum Breda voorlopig liggen

BREDA – "Ik heb tot drie keer toe geroepen om ze terug te leggen, maar je kunt niet bezig blijven", aldus een boze omwonende. Meerdere keren probeerden voorbijgangers de bloemen voor de doodgestoken Paul Pluijmert uit Dordrecht mee te nemen. De 23-jarige jongen werd zaterdagnacht, waarschijnlijk willekeurig, doodgestoken door een 36-jarige Bredanaar.

Bloemen familie al eerst weg "Diezelfde ochtend kwam familie van hem bloemen leggen. Die bloemen waren als eerste weg." De buurtbewoner zag in de dagen erna onder meer een junk en een medewerker van de gemeente bloemen weghalen. 

“Diezelfde ochtend kwam familie van hem bloemen leggen. Die bloemen waren als eerste weg”, vertelt een buurtbewoner tegen Omroep Brabant. Hij zag in de dagen erna hoe bloemen werden weggehaald door onder meer een junk en een medewerker van de gemeente.

Vanuit zijn huis houdt hij de plek sindsdien goed in de gaten. "Niemand durfde te roepen dat ze er vanaf moeten blijven. Ik wel. Het is echt heel triest. Ze zijn niet van jou, daar blijf je gewoon van af!"

Op je netvlies Er zijn inmiddels veel meer bloemen neergelegd. Er staan nu ook kaarsjes bij. "Ik denk daarom dat het nu niet meer gebeurt, omdat er duidelijk lichtjes branden. Toen er een enkele bos op de stoep lag, leek het niet direct op een herdenkingsplek."

De gemeente en politie laten aan BN DeStem weten dat er geen meldingen zijn binnengekomen van het meenemen van bloemen. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat medewerkers niet de opdracht hebben gekregen om de bloemen op te ruimen. 

Het drama wat zich afgelopen weekend in zijn straat afspeelde, had ook op de bewoner zelf een enorme impact. "Ik heb hem zien liggen. Zoiets blijft op je netvlies branden. Het zal je kind maar wezen. Je gunt dat niemand. Ik heb fotos van die jongen gezien. Hij ziet eruit als een superlieve, slimme jongen." 

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.