Limburger Sofian L. (23) geeft toe: Ik schoot Kaan Safranti in Breda dood met …

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

Dat bleek vrijdagochtend tijdens een tussentijdse zitting in de rechtbank van Breda. Volgens zijn advocaat Francoise Landerloo heeft haar cliënt ervoor gekozen om volledige opening van zaken te geven.

Onacceptabel De politie deed onderzoek naar het incident en heeft intussen besloten de broers van het slachtoffer niet te vervolgen. De voorzitter van de rechtbank noemde het incident onacceptabel.  Ripdeal De zaak draait over de gewelddadige dood van Kaan S. uit Breda. Hij werd op 8 april dit jaar in de Sandenburgstraat in Breda doodgeschoten, vermoedelijk bij een ripdeal, de gewelddadige diefstal van wiet.  

Kalasjnikov Hij en zijn medeverdachten zouden op zondag 8 april naar Breda zijn gereden om Kaan te beroven van een grote hoeveelheid wiet. Zij zouden wapens mee hebben genomen om de ripdeal kracht bij te zetten. Toen bleek dat Kaan Safranti toch geen gewillig slachtoffer was, zou Sofian S. bij een confrontatie met een kalasjnikov op hem hebben geschoten. 

Sofian L. en vier medeverdachten uit Roermond, Venlo, Sittard en Geleen zijn op 30 mei als verdachten opgepakt. In juli en september pakte de politie nog een zesde en een zevende verdachte op. Bronnen rond het onderzoek zeggen dat de man die in juli werd opgepakt, uitgebreid heeft verklaard.

Verzoek om vrijlating uit voorarrest De advocaat van Jesse vroeg om zijn vrijlating, net als de advocate van Jaime D. (21). De jonge vrouw uit Geleen zou de vluchtauto een paar weken van tevoren hebben gehuurd. Ze zou ook een tas met wapens in de auto hebben gezet, naar eigen zeggen zonder te weten wat er in zat. 

Nieuwe achternaam Met zijn bekentenis zou ook het stilzwijgen van de anderen zijn doorbroken. Zij hebben verklaard over hun rol en die van de andere verdachten. Het gaat om twee vrouwen en vijf mannen. De jongste is 21 jaar; de oudste 28. Verdachte Sofian S. was, zo bleek vrijdag voor de rechtbank, al bezig om zijn achternaam te laten wijzigen. Hij heet sinds kort Sofian  L.   

Beretta-pistool gevonden Het OM maakte vrijdag op de zitting bekend dat er nog steeds onderzoek loopt. Een van de officieren maakte melding van een nieuwe vondst van bewijsmateriaal. In de berm is afgelopen woensdag nog een Beretta-pistool gevonden. Waar precies, maakte de officier van justitie niet bekend.