LIVE EXTRA – Ajax op bezoek in Breda

LIVE EXTRA - Ajax op bezoek in Breda
Ten Hag verwacht dat gewisselde Van de Beek kan spelen tegen AEK
Ajax-trainer Erik ten Hag is erg te spreken over de manier waarop Ajax zaterdagavond van NAC Breda won. De oefenmeester had lof voor David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en Zakaria Labyad. Ook werd de hoekschop waaruit de 0-1 viel geroemd.

De openingstreffer van Ajax viel vlak voor rust uit een corner en NAC-verdediger Mashart gaf het laatste zetje. Volgens Ten Hag was dit echter geen geluk: Ik denk niet dat het een cadeautje is. Ik denk dat we het hebben afgedwongen door een ingestudeerde hoekschop. Natuurlijk is het een eigen goal, maar daar spelen we op, zo zei Ten Hag tegen FOX Sports.

Voorin was Neres de vervanger van de geblesseerde Ziyech en Ten Hag was blij met de manier waarop de Braziliaan invulling aan zijn rol gaf: Hij heeft het prima gedaan. Hij had heel veel beweging en dreiging en hij had een aantal uitstekende acties. Natuurlijk had hij een beetje pech in de afronding, maar dat was wel na een geweldige loopactie en een bal die hij gestoken kreeg van Lasse Schöne.

Invaller Huntelaar zorgde in de blessuretijd voor de 0-3, maar leek vastberaden om nog meer doelpunten te maken. Die drive kan Ten Hag waarderen: Dat vind ik fantastisch. Hij is daar echt een voorbeeld in, ook in de training. Altijd maar weer voorop gaan. Die gretigheid en hongerigheid straalt ook af op de rest en ik hoop dat die daar ook iets mee doet. Dit moet voor iedereen een voorbeeld zijn. Ook voor veel jonge spelers, die pas net begonnen zijn aan hun carrière, of voor pupillen, dat is prachtig.

Tot slot was de trainer natuurlijk ook erg blij voor Zakaria Labyad. De middenvelder kende een moeizaam begin bij Ajax, maar lijkt zich steeds beter te ontwikkelen en maakte tegen NAC de 0-2: Hij heeft een moeilijke aanpassingsfase gehad, maar hij knokt zich steeds meer naar boven toe. Door het wegvallen van Ziyech is er nu iets meer ruimte. Van de Beek viel ook nog uit en dan laat hij het zien. Laatst tegen Go Ahead Eagels heeft hij het ook al uitstekend ingevuld en vandaag was hij natuurlijk belangrijk met de tweede goal. Hij heeft het vandaag uitstekend gedaan.

9:45 – Het debuut van Jethro Mashart bij NAC Breda was er een om niet snel te vergeten. De verdediger stond voor het eerst in zijn loopbaan in de basis en maakte al vrij snel een eigen doelpunt. Hoewel hij best even van slag was, bleef de achttienjarige voetballer immer positief en keek hij blij terug op zijn eerste minuten in de Eredivisie. “Om tegen Ajax, een topclub, je debuut te maken. Beter kan eigenlijk niet.” Dat vertelde hij tegenover Omroep Brabant. Dat er met 0-3 verloren werd van de Amsterdammers, kon zelfs het humeur van Mashart niet verpesten. “Nee, helemaal niet. Dat kan tegen een club als Ajax , maar we hebben als team gestreden”, vond hij. Dat hij zelf verantwoordelijk was voor het openingsdoelpunt, was vervelend. Maar aan de bal die via hem binnenging bij de tweede paal, kon hij weinig doen.

“De bal kwam onverwacht naar me toe, ik kon geen beweging maken en kreeg zelfs nog een zetje”, legde hij uit. Wel besefte hij dat hij weinig kon doen aan de tegentreffer. “Het was een slecht moment, maar dan moet ik het weer oppakken en doorgaan. Uiteindelijk is het na dat foutje wel lekker gegaan.”