Hard in de remmen voor nepflitsbus Breda – BN DeStem

Hard in de remmen voor nepflitsbus Breda - BN DeStem
Nieuwe verstopplek voor flitspolitie na snoeien struikgewas in Breda
De politie had in april een ‘verstopstruik’ geplant op de Graaf Engelbertlaan in Breda. De struiken werden gebruikt om flitsers achter te verstoppen. Daar was een ‘vandaal’ het niet mee eens en snoeide de verstopstruik.

Iets nieuwsDe gemeente bedacht een tijdelijke oplossing. Er stond een groot geel bord met daarop de tekst: Slow Down! Hier komt iets nieuws. En nu is er iets nieuws: een bord met daarop een bestelbus. Op de achterbank is te zien dat er iemand staat te flitsen. Vanaf een afstandje lijkt het busje hartstikke echt, maar daar is niets van waar. De politie kan zich hier wel mooi weer achter verstoppen.

“We willen dat automobilisten gaan twijfelen of er geflitst wordt en hun snelheid verminderen”, verklaart wethouder Boaz Adank. Naast de nagemaakte flitsbus zullen er ook regelmatig echte verkeerscontroles worden uitgevoerd.

Dit is de nieuwe oplossing voor het flitsbosje aan de Graaf Engelbertlaan

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

Er zijn zeven plaatsen ingericht waar politiecontroles op de Graaf Engelbertlaan kunnen worden uitgevoerd. “De politie controleert zo vaak dat de weg nu in de top vijf staat van meest gecontroleerde wegen.”