Doorrijder (27) die bejaarde vrouw in paniek achterliet in Breda komt niet vrij, slachtoffer wéér onder het mes – BN DeStem

Doorrijder (27) die bejaarde vrouw \in paniek\ achterliet in Breda komt niet vrij, slachtoffer wéér onder het mes - BN DeStem
Advocaat: doorrijder Breda hield het verborgen voor zijn familie
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

De man die een 79-jarige vrouw in Breda aanreed en er daarna vandoor ging, heeft de aanrijding voor iedereen verborgen gehouden. "Ook voor zijn familie, vrouw en twee kinderen", vertelt zijn advocaat Menno Buntsma aan RTL Nieuws.

De bejaarde vrouw werd eind april in Breda aangereden toen ze met haar rollator een straat overstak. Ze raakte ernstig gewond en heeft meerdere operaties moeten ondergaan. Haar rollator belandde door de aanrijding meters verderop op de straat.

Na het doorrijden heeft zijn cliënt zijn auto een straat verderop stilgezet, vertelt Buntsma. De verdachte is daarna teruggelopen naar de plaats van het ongeluk. “Hij is teruggegaan om te kijken. Daarna was hij nog veel meer geschrokken. Hij zag de ambulance aankomen en is daarna vertrokken. Hij heeft de dame nog op de grond zien liggen. Hij was helemaal kapot van wat er was gebeurd.”

Volgens de raadsman heeft zijn cliënt daarna niet juist gehandeld. “Hij had zich eerder moeten melden.” 

De automobilist ging ervandoor. In het programma Opsporing Verzocht toonde de politie een compositietekening van de verdachte, wat leidde tot meerdere tips over zijn identiteit.

Een statement waar de dochter van het slachtoffer niet veel waarde aan hecht. “Iedereen kende zijn gezicht, zijn auto was in beslag genomen. Hij kon geen kant meer op, dus ik geloof niet dat hij dat hij zich meldde omdat hij zich rot voelde over wat er is gebeurd”, vertelt Anette van Uytrecht tegen RTL Nieuws.

“Hij heeft vrijwel niet normaal kunnen slapen”, volgens Buntsma. “Ik heb tegen hem gezegd dat er maar één oplossing was.” De verdachte meldde zich op het politiebureau en legde een bekennende verklaring af. “Dat zorgde bij hem voor veel opluchting”, vertelt de advocaat.

De verdachte wil graag contact met de familie, althans, als zij daar behoefte aan hebben. “Op zijn minst om excuses aan te bieden”, volgens Buntsma. “Het is natuurlijk verschrikkelijk wat hij ze heeft aangedaan.”

De moeder van Anette weet nog niet wat er allemaal is gebeurd. “Ze weet dus niet dat de dader nog een keer over haar heen is gereden. We denken dat het zo beter is voor nu.”

Verdachte is teruggelopen“Ik werd woensdagmiddag rond vijf uur gebeld door zijn moeder”, vertelt de advocaat. “Om zes uur was ik bij mijn cliënt en een uur later zaten we op het politiebureau. Daar heeft hij zichzelf aangegeven. Hij verkeert in een beroerde toestand.” Volgens de advocaat is de 28-jarige verdachte een vader van twee jonge kinderen. “Er is hem iets verschrikkelijks overkomen. Er was geen sprake van roekeloos rijgedrag."