Mannenkapper gekooid voor vrouwenzaak | Breda – BN DeStem

Mannenkapper gekooid voor vrouwenzaak | Breda - BN DeStem
12 uur in een kooi voor het goede doel
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

Tien Almeerders laten zich deze week in Almere Haven vrijwillig opsluiten in een hokje om geld in te zamelen voor de organisatie Free a Girl. Door allemaal 12 uur in de kooi in de Havenkom te zitten hopen ze veel sponsorgeld te verzamelen.

De actie, die in meerdere steden wordt gehouden, richt zich op het redden van kinderen die in derdewereldlanden gedwongen in de prostitutie zitten. Richard Verduyn is één van de twee deelnemers die op de eerste dag van de actie in de kooi plaats nam. “We mogen om de twee uur eventjes 5 minuten de benen strekken. En rond een uur of zes krijgen we een klein kommetje rijst”.

Vervelen zit er niet in voor de deelnemers. “Er is een veiling, een bingo, en veel entertainment de hele week”. En Verduyn zelf moet ook nog aan het werk: “We mochten een laptop mee, een tablet en een telefoon. De bedoeling is dat je de hele dag bezig gaat met de actie en je hele netwerk gaat mobiliseren om te helpen”.

Uiteindelijk hopen de deelnemers in Almere aan het eind van de actieweek een bedrag van € 25.000,- in te zamelen voor het goede doel. Dit geld kan worden langs gebracht of online overgemaakt.

WhatsApp ons!Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 – 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!