Verdachte (38) die uit het niets op station Breda bloederige steekpartij aanrichtte opgepakt – BN DeStem

Verdachte (38) die uit het niets op station Breda bloederige steekpartij aanrichtte opgepakt - BN DeStem
Politie arresteert verdachte van steekpartij op station Breda
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

De dader vluchtte na het incident. De politie gaf daarom vrijdagavond beelden vrij van de verdachte en riep getuigen op zich te melden. Hierop kwamen bijna tweehonderd tips binnen, die uiteindelijk leidden tot de aanhouding van de verdachte in Duitsland. Het gaat om een man zonder vaste vaste woon- of verblijfsplaats.

BREMEN/BREDA – In de Duitse stad Bremen is een 38-jarige man uit Hoofddorp opgepakt in verband met het steekincident in Breda, afgelopen donderdag. Daar werd een man neergestoken bij de fietsenstalling van het station. Hij raakte zodanig gewond dat hij naar het ziekenhuis moest.

Het slachtoffer werd donderdag omstreeks 19.00 uur aangetroffen aan de Noordzijde van het station in Breda. Volgens een getuige kwam de man bloedend het station binnenlopen. Medewerkers van Service en Veiligheid van de NS hebben eerste hulp verleend

De politie had vrijdag beelden van de verdachte getoond. Dat leverde 200 tips op. Mede dankzij die tips kon de identiteit van de man, die in Hoofddorp een zwervend bestaan leidt, worden vastgesteld. Vervolgens leidde het spoor naar Bremen.

Er werd een traumahelikopter opgeroepen voor het slachtoffer, maar deze werd uiteindelijk niet ingezet. Het slachtoffer is met een ambulance vervoerd. Het is niet bekend hoe ernstig zijn verwondingen zijn, maar hij is volgens de politie niet in levensgevaar.

De toedracht van de steekpartij is nog onbekend. Het politieonderzoek naar dit incident wordt voortgezet.