Steun voor geschrokken buurtgenoten na drama in Breda: Veel mensen kenden het slachtoffer – BN DeStem

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

De politie gaat ervan uit dat Megan is doodgestoken. Na een melding over een steekpartij troffen ze haar zwaargewond in haar woning aan. Ze werd nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De zestienjarige jongen werd kort daarna elders in Breda aangehouden, nadat hij zichzelf had gemeld. De politie deelt verder geen informatie over de identiteit van de verdachte omdat hij minderjarig is.

Wat de precieze relatie tussen Megan en de jongen was, is ook niet bekend: ook hier deelt de politie geen details over. De toedracht van het incident wordt nog verder onderzocht.

Video: Breda rouwt om doodgestoken Megan (15)

De rector van de middelbare school van het meisje, het Onze Lieve Vrouwelyceum (OLV) in Breda, heeft geschokt gereageerd op de steekpartij en het feit dat zowel slachtoffer als verdachte leerling van de school is. “Dit maakt de situatie voor ons extra ingewikkeld”, aldus rector Gijs van Wijlen.

“We voelen ons enorm verslagen door dit grote verlies”, schrijft hij dinsdag in een verklaring. “Het is niet te bevatten dat de stoel van Megan vandaag, nota bene op de eerste dag van het schooljaar, leeg blijft. We staan in deze moeilijke tijd voor elkaar klaar en zullen Megan op gepaste wijze herdenken.”

Dinsdagmiddag heeft de burgemeester van Breda, Paul Depla, een bezoek gebracht aan de getroffen buurt. Ook kwam een groep jongeren bijeen om Megan te herdenken. Bij de woning waar ze samen met haar moeder woonde zijn bloemen neergelegd.