Doorrijder die vrouw met rollator aanreed in Breda bekent en wil snel vonnis – BN DeStem

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

De 79-jarige Anke werd in april landelijk nieuws door een gruwelijk ongeluk in Breda. Ze werd aangereden en voor dood achtergelaten. Vandaag doet Anke voor het eerst haar verhaal. "Ik hoef de man die me dit heeft aangedaan niet te zien. Ik gun hem een flinke straf", zegt ze tegen RTL Nieuws.

Familie slachtoffer niet onder indruk van excuses doorrijder Breda: Voelde er niets bij

Hoe het ruim vier maanden na het ongeluk met haar gaat? “Naar omstandigheden goed”, zegt de montere Anke vanuit haar bed. Sinds het ongeluk op 28 april op de Hamdijk in Breda ligt ze vaak noodgedwongen in bed.

“Ik heb nog veel pijn aan mijn knie. Lang zitten of langere stukken lopen, doen pijn. Ik ben snel vermoeid, dus daarom lig ik veel. Verder wil ik me vooral bezighouden met leuke dingen. Vooruit kijken, niet achteruit.”

Video: Doorrijder Breda wordt emotioneel als hij zijn excuses aanbiedt in de rechtbank

Vandaag is er in de rechtbank van Breda een voorbereidende zitting in het strafproces tegen de 27-jarige man die Anke aanreed terwijl ze met haar rollator de weg over wilde steken. De man reed haar aan, stopte, reed over haar heen, sprak met een getuige en sloeg op de vlucht.

De zaak zorgde voor veel landelijke aandacht omdat een bewakingscamera de heftige beelden vastlegde en de beelden door de politie werden verspreid.  

Anke moest vechten voor haar leven, terwijl de veroorzaker spoorloos was. Het is een wonder dat ze nog leeft. Dankzij haar kinderen en haar sterke wil, vocht ze zich moedig terug. 

Want dat is altijd het streven geweest: er bovenop komen en haar vrijheid terugkrijgen. Al zal het nooit meer precies zo worden als voor het ongeluk.