Verdachte (30) opgepakt voor neersteken drie jongeren in park Breda – AD.nl

Verdachte (30) opgepakt voor neersteken drie jongeren in park Breda - AD.nl
Man (30) aangehouden voor neersteken tieners Breda | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

BREDA – De politie heeft een 30-jarige verdachte aangehouden voor een steekpartij in het Westerpark in Breda zondagavond. Hij zou twee jongens en een meisje hebben neergestoken. Volgens de politie zouden twee groepen jongeren ruzie hebben gekregen waarna het steekincident plaatsvond.

Het steekincident vond volgens de politie even na 21.00 uur plaats in een parkje nabij de Argusvlinder in Breda. De drie jongeren kregen daar ruzie met twee mannen, waarna een van hen een mes trok en op de jongeren instak.De Bredase burgemeester Paul Depla, die bij de Vuelta in Spanje is omdat de wielerwedstrijd volgend jaar in zijn stad start, reageert geschokt op Twitter.

De politie wist de man aan te houden door veel tips die afgelopen nacht binnenkwamen. Het gaat om een 30-jarige inwoner van Breda. Er was veel paniek. Meerdere politie-eenheden en ambulances werden naar het park gestuurd en een traumaheli werd alvast opgeroepen, meldt de politie over het steekincident. Door de tips kon een specialistisch politieteam in de loop van de nacht de verdachte oppakken. De drie gewond geraakte tieners zijn 15 en 16 jaar oud.

De twee andere slachtoffers, een jongen en een meisje, zijn opgenomen in een ziekenhuis in Breda. De verdachte is op de vlucht geslagen.

Video: Drie jongeren gewond na steekpartij in Breda

Een woordvoerder van de politie West-Brabant vertelt aan De Telegraaf hoe het zondagavond mis ging in het Westerpark in Breda. Daar zitten rond 21:00 een tiental jongelui van 15 à 16 jaar. Vervolgens komen er twee jongens bij staan waarna er een ruzie ontstaat. Eén van hen pakt daarbij een mes en steekt twee jongens en een meisje neer.

Een van de slachtoffers, een jongen, is zwaargewond naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. De andere jongen en het meisje zijn met lichtere verwondingen naar een ziekenhuis in Breda gebracht. Over de exacte aard van de verwondingen en de huidige toestand van de slachtoffers is niets bekend.

Burgemeester Paul Depla van Breda reageerde gisteravond op Twitter en zei geschrokken en geschokt te zijn. Wat een vreselijk bericht dat drie jongeren in het Westerpark worden neergestoken. Net met politie gebeld. Ze zetten alles op alles om dader op te sporen en op te pakken, aldus Depla.

Weet u meer te vertellen over deze steekpartij? Mail naar nieuwsdienst@telegraaf.nl of app naar onze tiplijn op +31 613650952.