Burgemeester bevreesd voor wapenwedloop na zoveelste steekincident in Breda – BN DeStem

Burgemeester bevreesd voor \wapenwedloop\ na zoveelste steekincident in Breda - BN DeStem
Man (30) aangehouden voor neersteken tieners Breda | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

BREDA – De politie heeft een 30-jarige verdachte aangehouden voor een steekpartij in het Westerpark in Breda zondagavond. Hij zou twee jongens en een meisje hebben neergestoken. Volgens de politie zouden twee groepen jongeren ruzie hebben gekregen waarna het steekincident plaatsvond.

De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen. Een van de slachtoffers, een jongen, is met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De andere twee gewonden, een jongen en een meisje, zijn naar een ziekenhuis in Breda gebracht.

De politie wist de man aan te houden door veel tips die afgelopen nacht binnenkwamen. Het gaat om een 30-jarige inwoner van Breda. Er was veel paniek. Meerdere politie-eenheden en ambulances werden naar het park gestuurd en een traumaheli werd alvast opgeroepen, meldt de politie over het steekincident. Door de tips kon een specialistisch politieteam in de loop van de nacht de verdachte oppakken. De drie gewond geraakte tieners zijn 15 en 16 jaar oud.

Na het incident heeft de politie met meerdere getuigen gesproken. Ook kwamen er veel andere tips binnen over het incident. De verdachte werd uiteindelijk rond 4.00 uur in zijn woning aangehouden. Agenten vonden daar een mes en een kledingstuk dat overeenkwam met het signalement.

Video: Drie jongeren gewond na steekpartij in Breda

Een woordvoerder van de politie West-Brabant vertelt aan De Telegraaf hoe het zondagavond mis ging in het Westerpark in Breda. Daar zitten rond 21:00 een tiental jongelui van 15 à 16 jaar. Vervolgens komen er twee jongens bij staan waarna er een ruzie ontstaat. Eén van hen pakt daarbij een mes en steekt twee jongens en een meisje neer.

Drie jongeren van vijftien en zestien probeerden de betrokkenen te scheiden, waarna de verdachte besloot om zich heen te steken met een mes. De jongeren raakten hierbij gewond.

Een van de slachtoffers, een jongen, is zwaargewond naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. De andere jongen en het meisje zijn met lichtere verwondingen naar een ziekenhuis in Breda gebracht. Over de exacte aard van de verwondingen en de huidige toestand van de slachtoffers is niets bekend.

Burgemeester Paul Depla van Breda reageerde gisteravond op Twitter en zei geschrokken en geschokt te zijn. Wat een vreselijk bericht dat drie jongeren in het Westerpark worden neergestoken. Net met politie gebeld. Ze zetten alles op alles om dader op te sporen en op te pakken, aldus Depla.

Weet u meer te vertellen over deze steekpartij? Mail naar nieuwsdienst@telegraaf.nl of app naar onze tiplijn op +31 613650952.