Drie personen met mes gepakt in binnenstad Breda: Waarom überhaupt op stap met een wapen? – BN DeStem

Drie personen met mes gepakt in binnenstad Breda: \Waarom überhaupt op stap met een wapen?\ - BN DeStem
Start preventief fouilleren in Breda na steekpartijen: drie messen ontdekt
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

De politie zette zaterdag rond middernacht de Visserstraat volledig af. Iedereen in die straat werd vervolgens gefouilleerd. Later in de nacht gebeurde hetzelfde in de Reigerstraat. Naar schatting zijn 1500 mensen gefouilleerd. Drie van hen hadden messen op zak. Die zijn in beslag genomen. De verdachten kregen een bekeuring en een gebiedsverbod voor twaalf uur opgelegd.

Vaak raakHet was in Breda de afgelopen maanden vaak raak qua steekpartijen. Eind juli kwam een 28-jarige man om het leven nadat hij was neergestoken aan de Haven in het centrum van de stad. Een dag later mondde een verkeersruzie op de Ettensebaan, vlakbij de Ikea, ook uit in een steekpartij. Daar werd een 32-jarige man meerdere keren gestoken. Hij werd onder begeleiding van een trauma-arts naar een ziekenhuis gebracht.

Eind mei was station Breda Centraal het decor bij een ernstige steekpartij. Bij de fietsenstalling aan de noordkant van het station werd een 23-jarige man in zijn nek gestoken. De dader sloeg op de vlucht en werd later in Duitsland opgepakt.

Maandag 19 augustus was voor Breda opnieuw een gitzwarte dag. Het 15-jarige meisje Megan werd toen in het huis van haar moeder neergestoken door een klasgenoot. Ze zou een relatie met hem hebben gehad. Het meisje overleefde de aanval niet.

Het ging dus om steekpartijen in heel verschillende delen van de stad, met heel uiteenlopende achtergronden. Het overzicht is niet compleet, want dit jaar vonden er bijvoorbeeld ook nog gewelddadige berovingen plaats waarbij gestoken werd.