Conductrice bewusteloos geslagen door zwartrijder in Breda – NOS

Conductrice bewusteloos geslagen door zwartrijder in Breda - NOS
Laffe zwartrijder slaat conductrice (63) neer op station Breda
Politie zoom in NOS Nieuws • Regionaal nieuws • Gisteren, 21:33 Conductrice bewusteloos geslagen door zwartrijder in Breda Een 63-jarige conductrice is eind september bewusteloos geslagen door een zwartrijder. De man sloeg de vrouw zo hard van achteren op haar hoofd dat ze direct buiten westen raakte.

De conductrice controleerde de man in de internationale trein van Brussel naar Amsterdam. Hij had geen geldig kaartje en was agressief tegen de vrouw, meldt Omroep Brabant. Zij nam daarop zijn vervoersbewijs in en vertelde hem dat hij in Breda een nieuw kaartje moest kopen. Ze verliet vervolgens de coupé.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

In Breda stapte de conductrice uit de trein voor een korte pauze. De zwartrijder liep achter haar aan en sloeg haar van achteren hard neer. Daarna ging hij er snel vandoor. Een andere treinreiziger probeerde man nog te tackelen tijdens zijn vlucht.

Het incident gebeurde al op zaterdag 28 september maar is pas nu naar buiten gebracht door de politie. De zwartrijder is nog altijd niet gepakt, hoewel hij goed te zien is op beelden van bewakingscameras.

De politie heeft de beelden vrijgegeven in de hoop de man op te sporen. Let op: deze beelden kunnen schokkend zijn.

Video: Zwartrijder mishandelt conductrice op NS-station Breda | Bureau Brabant

BREDA – De politie is op zoek naar een onbekende zwartrijder die een 63-jarige conductrice bewusteloos heeft geslagen. Dat gebeurde op zaterdag 28 september. De dader benaderde haar van achteren. Zij had niets door. Erg laag, aldus de politie.

Op camerabeelden is te zien hoe de man achter de vrouw de trein uitloopt, even wacht, en dan ongenadig hard uithaalt. Iemand van achteren aanvallen is laag en laf. Een 63-jarige conductrice knock-out slaan, is onacceptabel, vertelt een politiewoordvoerder in tv-programma Bureau Brabant.

De man heeft een lichtgetint uiterlijk, is klein van stuk (1.65 meter ongeveer) en viel op door een Vlaams accent.

Hij reisde die dag in de internationale trein van Brussel naar Amsterdam. De conductrice had hem gecontroleerd. Hij bleek geen geldig treinkaartje bij te hebben, waarop de man verbaal agressief werd.

Hij moest op station Breda een nieuw kaartje kopen, maar in plaats daarvan nam hij wraak op de NS-medewerkster. Een omstander probeerde hem nog te tackelen. Dat mislukte. De man vluchtte vervolgens het station uit. De politie hoopt op tips.

Heeft u een nieuwstip? Gebruik de WhatsApp-tiplijn: +31613650952. Zet het nummer in uw telefoon of klik hier.